Novak Djokovic zoekt op het heilige, Londense gras van Wimbledon naar 20ste grandslamzege

Sport | Met zijn recente eindzege op Roland Garros staat de grandslamteller van Novak Djokovic nu op 19 eindzeges. Enkel Roger Federer en Rafael Nadal doen momenteel beter met 20 stuks. Op het toernooi van Wimledon wil Djokovic zich in hetzelfde rijtje plaatsen als het Zwitsers-Spaanse tweetal.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Voor de liefhebbers van het heilige gras in Londen is het aftellen geblazen. Vermits de editie van vorig jaar werd geannuleerd omwille van het coronavirus, is het uitkijken naar de comeback van Wimbledon op maandag 28 juni. Een intense strijd van twee weken zal uitmaken wie Simona Halep en Novak Djokovic, de winnaars in 2019, zullen opvolgen. De 134ste editie van Wimbledon belooft een topper te worden, met enkele records die kunnen sneuvelen.

Opletten voor Federer

Het hoeft niet te verbazen dat de nummer 1 van de wereld erg hongerig zal zijn naar zijn 20ste eindzege op Wimbledon, waar hij de titelverdediger is. Eén iemand hoeft Djokovic alvast niet te vrezen in zijn zoektocht naar de eindzege. Rafael Nadal liet weten niet af te zakken naar Londen. De coronablues (lees: mentale moeheid) heeft hard toegeslagen bij de Spanjaard na de ontzettend zware Roland Garros-finale tegen Djokovic, die Nadal dus verloor. Ook Dominic Thiem is er niet bij vanwege een blessure aan de pols.

Tegenstand zal er moeten komen van Roger Federer, die alles op alles heeft gezet om topfit te zijn voor Wimbledon. Federer bereikte de 1/8e finales op Roland Garros, maar gaf forfait voor aanvang van zijn duel tegen Matteo Berrettini. “Ik moet naar mijn lichaam luisteren en mezelf niet te snel pushen”, zei de bijna 40-jarige Federer toen.

Matteo Berrettini mag overigens tot een van de outsiders gerekend worden voor Wimbledon. De Italiaan won het toernooi van Queen’s en is dus duidelijk in vorm. Ook Stefanos Tsitsipas, Alexander Zverev en het Russische duo Andrey Rublev-Daniil Medvedev mogen tot de kanshebbers gerekend worden. Die laatste is momenteel de nummer 2 van de wereld en maakte indruk op Roland Garros. Medvedev wil ongetwijfeld beter doen dan de voorbije jaren. De Rus raakte in Londen nooit voorbij de derde ronde. Aan Belgische zijde wordt het afwachten hoe David Goffin voor de dag zal komen.

Laatste kans voor Serena Williams?

In het vrouwentoernooi is het ook koffiedik kijken hoe Elise Mertens het zal doen. De Limburgse heeft er geen topvoorbereiding opzitten. Op de grastoernooien van Birmingham en Eastbourne werd ze reeds in de eerste ronde eruit gemept. Haar beste prestatie evenaren, de vierde ronde in 2019,  zou gezien de huidige situatie al een mooi gegeven zijn.

Dan rest nog de vraag wie de eindzege bij de vrouwen zal pakken op Wimbledon. Het belooft andermaal een spannende strijd te worden die moeilijk te voorspellen valt. Simona Halep zal haar titel van in 2019 niet verdedigen. De Roemeense moest Roland Garros skippen vanwege een kuitblessure en ziet nu ook om dezelfde reden een twee Grand Slam aan haar neus voorbij gaan. Naomi Osaka zal ook niet present tekenen. De Japanse kampt met mentale problemen. “Ik heb rust nodig”, liet ze weten.

Tot slot wordt het uitkijken naar ex-winnaressen Petra Kvitova (2014), Garbine Muguruza (2017) en Angelique Kerber (2018). Ashleigh Barty is als nummer 1 van de wereld uiteraard ook een topkandidate. En wat met Serena Williams? Op haar 39ste probeert ze nog steeds haar 24ste grandslamezege te boeken, wat een evenaring van het record van Margaret Court zou zijn.

Mis niets van het Wimbledon-toernooi van 28 juni tot 11 juli via de kanalen van Eurosport 1.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top