Ugalde 'out', Aguilar 'in': Lommel trekt transfercarrousel op gang

Sport | Tijdens de vorige transferzomer was Lommel SK een van de meest bedrijvige profclubs uit België. Maar dit seizoen blijft het - mede door de late komst van de nieuwe CEO Mike Green - lang stil in het Soevereinstadion. Toch zijn er twee hardnekkige geruchten die stilaan voor de waarheid aanzien mogen worden.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Allereerst is het vertrek van topschutter Manfred Ugalde nakende. De Costa Ricaan was vorig seizoen goed voor 11 goals en nestelde zich zo in de top vijf van de 1B-topschuttersstand. Nochtans was Ugalde niet altijd titularis en was hij ook regelmatig weg door interlandverplichtingen. In totaal speelde hij mee in 22 wedstrijden waarvan hij er bij 16 aan de aftrap stond.

Desondanks kon Ugalde de voorbije weken op heel wat belangstelling rekenen. Vooral vanuit Nederland, waar de geruchtenmolen FC Twente naar voren schoof als voornaamste klant. Vanuit De Grolsche Veste werden die geruchten zonder omwegen bekrachtigd door te stellen dat "er verregaande gesprekken" bezig waren en nu meldt het lokale Tubantia dat er ook effectief een akkoord is dat Ugalde voor een jaartje gehuurd wordt van Lommel. De spits vertoeft momenteel nog wel steeds in zijn vaderland, waar hij wacht op een werkvergunning. Als de papiermolen in orde is, dan reist hij per direct naar Oost-Nederland.

Rechtsachter

Kluiverth Aguilar is dan weer op weg naar Lommel. De Peruviaanse rechtsachter werd eerder deze week uitgewuifd bij zijn huidige club Alianza Lima en zou weldra voorgesteld moeten worden bij Lommel SK. Aguilar is een 18-jarig talent die in Peru aanzien wordt als één van de grootste talenten dat er momenteel rondloopt. De City Football Group zou om en bij de 2,5 miljoen euro neerleggen om Aguilar - via Manchester City - bij Lommel te stallen.

Het voorbije seizoen had Lommel een probleem op de rechtsachter. Na het vertrek van Hendrickx speelden Neven en (vooral) Thordarson regelmatig op de rechterflank terwijl ze normaliter beter uit de voeten komen op een andere positie.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top