Zondag (21u) nemen de Rode Duivels het op tegen titelverdediger Portugal in de achtste finales van het EK, een zware dobber. "Dit is een moeilijk scenario. Maar om het toernooi te winnen, moet je grote ploegen aan de kant zetten", reageerde Yannick Carrasco vandaag in het nationaal oefencentrum in Tubeke.
Indien de Duivels Portugal aan de kant zetten, dan wacht nog een erg zware tocht richting de finale. In de kwartfinales kan Italië het pad van de Belgen kruisen. Halen ze de laatste vier, dan botsen de troepen van Roberto Martinez mogelijk op wereldkampioen Frankrijk of Spanje.

"Het parcours naar de finale is lastig. De andere tabelhelft was gemakkelijker. Op het WK in Rusland was het traject ook moeilijk. Maar goed, het is nu eenmaal zo", vertelde de linksbuiten, die zich afgelopen seizoen met Atlético Madrid tot kampioen van Spanje kroonde.

"Portugal heeft een heel complete ploeg, zowel offensief als defensief. Het zal een mooie match worden", zei Carrasco. "We mogen Cristiano Ronaldo geen kans geven, zelfs geen halve kans. Hij kan van overal scoren. Dat is zijn sterkte. Maar er zijn nog andere spelers bij Portugal die met assists kunnen strooien. We mogen hen geen ruimte geven."

Carrasco speelde in de groepsfase 77 minuten tegen Rusland (3-0 zege) en 59 minuten tegen Denemarken (2-1), tegen Finland (2-0) bleef hij op de bank.