Spelers hangen aan de lippen van EA, wanhopig op zoek naar info over de volgende editie van FIFA. Dankzij de gesloten beta konden enkele fans wat bijleren over wat hen in FIFA 22 te wachten staat. Dit is wat ze ontdekt hebben.

Enkele dagen na het gerucht over een online carrièremodus in FIFA 22, dat tot stand kwam na een vacature bij EA, heeft de gesloten beta haar geheimen prijsgegeven. Amper 24 uur na publicatie werd de beta offline gehaald door de ontwikkelaar. Alle deelnemers werden per email op de hoogte gebracht van de annulatie.

KingLangpard, een Youtuber gespecialiseerd in het populairste voetbalspel ter wereld, heeft enkele nieuwtjes uit de doeken gedaan na het spelen van de beta.

In een tweet, die later verwijderd werd, toonde de content creator het hoofdmenu van FIFA 22. KingLangpard herinnerde zijn volgers eraan dat het slechts over een beeld uit de beta gaat, “dat aangepast kan worden voor de volledige release”.

Over de inhoud van het spel verzekerde hij zijn community dat de gepersonaliseerde tactieken “heel wat goede veranderingen” ondergingen. KingLangpard weidde nadien verder uit over gameplay-aanpassingen in de nieuwste versie van FIFA.

Zo zal je bijvoorbeeld op een nieuwe manier van speler kunnen wisselen. Door de rechterjoystick (R3) in te drukken zal je een van de drie dichtstbijzijnde spelers kunnen selecteren, afhankelijk van de richting van je joystick. Geen zorgen, ook de vertrouwde manieren, zoals de R1-knop indrukken, zullen blijven werken. De meta van het spel lijkt te draaien rond een speelstijl met voorzetten en kopbalgoals, aldus KingLangpard.

EA sleutelde ook aan FUT Champions, de wekelijkse competitie van de populairste modus in het spel. Ze veranderden namelijk het format: voortaan zou je 3 overwinningen in 5 wedstrijden nodig hebben om je te kwalificeren. Je zal wel slechts drie keer per week kunnen deelnemen aan de kwalificaties. Het aantal gespeelde wedstrijden zou ook onder de 30 zakken, wat waarschijnlijk op gejuich onthaald zal worden door de spelers.

Voor de rest moeten de fans geduld uitoefenen tot EA Play Live, dat op 22 juli zal plaatsvinden. Meer concrete informatie zal tijdens dat evenement onthuld worden.

Copyright afbeelding: EA Sports