Enkele weken voor de start is de eerste info over Six Major van augustus eindelijk bekendgemaakt. Die zal plaatsnemen in Mexico City, van 16 tot 22 augustus.

Ubisoft ondervond heel wat problemen met het organiseren van de Six Invitational in Parijs. Daarom besloot de ontwikkelaar om het heft in eigen handen te nemen en de eerste info over de volgende Major aan te kondigen.

Gezien de nog steeds instabiele gezondheidssituatie in een groot deel van de wereld, verwachtte men dat Ubisoft een locatie zou kiezen met duidelijke regels over grote evenementen. Tot ieders verbazing kwam Mexico uit de bus als bestemming voor de finale. De competitie zal dus plaatsvinden van 16 tot 22 augustus in Mexico City.

Ondanks de keuze verzekert de ontwikkelaar dat alle nodige maatregelen genomen zullen worden om de veiligheid van de spelers, de staf en het personeel te garanderen. De Major zal een LAN-evenement worden, zonder publiek, om het risico op Covid-19 besmettingen te minimaliseren.

Toch sluit Ubisoft niet uit dat de plannen indien nodig aangepast zullen worden: “We volgen de evolutie van de pandemie, de lokale wetgeving en reisrestricties op de voet. We blijven de situatie in de gaten houden en verzekeren dat alle nodige maatregelen genomen worden”, aldus het persbericht.

Zoals bij elke internationale Major, worden de beste teams van elk continentaal circuit in vier verschillende groepen onderverdeeld. Enkel de twee beste van elke poule zullen in een rechtstreekse eliminatieronde strijden om de prijzenpot van $500 000.

Copyright afbeelding: Rainbow Six Esports