De spelers die afgelopen seizoen in de Italiaanse Serie A actief waren, hebben tot dusver het vaakst de netten doen trillen op het EK: 25 van de 94 gemaakte doelpunten in de 36 groepswedstrijden. Daarna volgt de Duitse Bundesliga met 22 goals. Dat blijkt uit cijfers van het databedrijf Opta.
De spelers uit de Engelse Premier League waren goed voor 17 doelpunten. De Spaanse La Liga (4) en de Franse Ligue 1 (3) zijn veel minder sterk vertegenwoordigd onder de doelpuntenmakers. De Belgische Jupiler Pro League is goed voor twee treffers, dankzij AA Gent-aanvaller Roman Yaremchuk.

De topschuttersstand wordt momenteel aangevoerd door de Portugese superster Cristiano Ronaldo (Juventus), die al vijf keer raak trof. Romelu Lukaku (Inter Milaan), de Poolse FIFA Speler van het Jaar Robert Lewandowski (Bayern München), de Tsjech Patrik Schick (Bayer Leverkusen), de Zweed Emil Forsberg (RB Leipzig) en de Nederlander Georginio Wijnaldum (die FC Liverpool ruilt voor Paris Saint-Germain) scoorden elk drie keer.