Robin Gosens, de Duitse revelatie van dit Euro 2020 die bijna politieman was geworden

Sport |

Er zijn spelers die ontploffen en naam maken op grote internationale evenementen. Op deze Euro 2020 zijn de ogen gericht op Robin Gosens. Zal hij zijn uitstekende toernooi voortzetten tegen Engeland? 

Door Pickx

Deel dit nieuws

Engeland-Duitsland op Wembley, het is een van de topaffiches van de achtste finales van Euro 2020. De winnaar van deze wedstrijd heeft een grote kans om de halve finales te bereiken, aangezien de winnaar het zal opnemen tegen de winnaar van de wedstrijd Zweden-Oekraïne. Maar voordat de twee sterke naties kunnen beginnen te dromen, staan ze eerst tegenover elkaar in wat een verhit duel belooft te worden tussen groepswinnaar Engeland en de Duitsers, die zich maar nipt kwalificeerden. 

Der Mannschaft heeft de tweede plaats in de Groep des Doods weten veilig te stellen dankzij hun overwinning met 4-2 tegen Portugal op de tweede speeldag. De Man van de Match voor deze wedstrijd was Robin Gosens. Met twee assists en een doelpunt op zijn naam heeft de 26-jarige linkerwingback zijn visitekaartje afgegeven aan de Europese topclubs. 

Genegeerd door Cristiano Ronaldo

Gosens, geboren aan de Nederlands-Duitse grens, probeerde eerst zijn geluk bij Dortmund, maar werd er afgewezen. Dit was ook het geval toen hij probeerde om politieagent te worden. De reden?  Een verschil in beenlengte. Hij stak vervolgens de grens over om zich op het voetbal te concentreren en werd in 2014 prof bij Vitesse Arnhem. Hij speelde voor Dordrecht (uitgeleend) en Heracles voordat hij in 2017 voor één miljoen euro neerstreek bij het Italiaanse Atalanta

Als gesel op de linkerflank is hij een van de grootste troeven van de club uit Bergamo. In 2019, toen zijn team Juventus versloeg in de kwartfinales van de Italiaanse beker, vroeg hij Cristiano Ronaldo om zijn shirt. “Nee”, gaf hij kortaf antwoord. Gosens voelde zich beschaamd, zegt hij in zijn biografie "Träumen lohnt sich". De Duitser nam een beetje wraak in de 4-2 overwinning op de Portugezen. Sky Italia vroeg hem of hij in München opnieuw om het shirt van CR7 had gevraagd. "Ik heb niet om het shirt van Cristiano Ronaldo gevraagd omdat ik van de overwinning wilde genieten", luidde het antwoord. 

Op de radar van de grote clubs

De prestaties van Gosens op clubniveau hadden al de aandacht getrokken. De 26-jarige werd in september vorig jaar voor het eerst opgeroepen voor de nationale ploeg, en hij lijkt zijn spel naar een hoger niveau te hebben getild tijdens dit EK voetbal toen hij tegen Portugal Semedo op de flank overspeelde. Gosens zelf droomt ervan om ooit in de Bundesliga te spelen maar Sport1 meldt dat zijn makelaar is benaderd door FC Barcelona. Het bedrag van 35 miljoen euro wordt genoemd.

Maar voordat er over een transfer wordt gesproken, wil Robin Gosens eerst schitteren met de Duise selectie en zo ver mogelijk komen. Die reis begint aanstaande dinsdag tegen Engeland in een Wembley stadion dat verbaal alles zal geven om de Three Lions naar de kwartfinale te stuwen. 

Volg de EK-wedstrijden op Eén en Canvas via Pickx.be of via de Pickx-app. Beleef de wedstrijden nog intenser dankzij de interactieve ervaring van Proximus Pickx.

Het programma voor de achtste finales op dinsdag 29 juni:

  • Engeland - Duitsland vanaf 17u50 op Sporza
  • Zweden - Oekraïne van 20u50 op Één

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top