The Handmaid’s Tale: alles wat je moet weten over deze indrukwekkende serie

Series | 'The Handmaid's Tale' scheert hoge toppen sinds de première in 2017. En daar is een goede reden voor: het dystopische plot is bloedstollend en wordt versterkt door de getalenteerde cast en crew (denk maar aan de schitterende Elisabeth Moss). Ontdek hier alles over de serie voordat je in de wrede, totalitaire samenleving van Gilead duikt.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Synopsis

‘The Handmaid’s Tale’ is gebaseerd op de gelijknamige roman van Margaret Atwood. Het dystopische verhaal vindt plaats in het totalitaire regime van Gilead, na een religieuze staatsgreep de nieuwe naam van de Verenigde Staten. De mensheid wordt geconfronteerd met grote milieuproblemen die de vruchtbaarheid drastisch doen dalen. Als maatregel worden de laatste vruchtbare vrouwen gedwongen om dienstmaagden te worden: de seksuele slaven van de rijken, die zo het land weer hopen te kunnen bevolken. We volgen een dienstmaagd, Offred (June), in haar leven vol folteringen, spionage, rebellie en onderdanigheid.

 

Seizoenen

 • Seizoen 1: 10 afleveringen
 
June is een van de laatste vruchtbare vrouwen en wordt dus gedwongen om dienstmaagd te worden. Ze wordt bij de familie van commandant Fred Waterford geplaatst, waar ze haar nieuwe naam krijgt: Offred. Haar dochter, Hannah, werd haar afgenomen en ze denkt dat haar man, Luke, vermoord is. Ze leert dat haar winkelcompagnon Ofglen lid is van het verzet. Ze probeert het vertrouwen te winnen van Fred Waterford om informatie te kunnen doorspelen aan de verzetsbeweging Mayday. Serena, de vrouw van de commandant, dwingt June tot een relatie met de chauffeur van de familie, Nick Blaine, zodat haar kansen om zwanger te raken groter worden. June en Nick beginnen een geheime, maar passionele relatie.
 
 • Seizoen 2: 13 afleveringen
 
June is zwanger. Dat biedt haar wat bescherming tegen de slechte behandeling door Tante Lydia en Serena, maar ze blijft de hoop koesteren dat ze Gilead zal kunnen ontsnappen. Na een van haar ontsnappingspogingen, bevalt ze in een onbewoond huis alleen van een meisje. Uiteindelijk wordt ze gevonden en de Waterfords dopen haar kind Nichole. Met hulp van Ofglen en haar commandant Lawrence, kan June regelen dat haar baby naar Canada kan vluchten. In dit seizoen begint Serena te twijfelen aan het regime van Gilead.
 
 • Seizoen 3: 13 afleveringen
 
Ofglen komt samen met baby Nichole naar Canada. Ze vertrouwt het kind toe aan Luke, de man van June. De Waterfords proberen intussen om het meisje terug te krijgen en om meer invloed te krijgen op Gilead. Serena, die intussen haar schip gekeerd heeft, verraadt Fred door hem aan de Canadese autoriteiten over te dragen in ruil voor immuniteit. Fred neemt wraak door Serena voor haar misdaden aan te geven en beiden worden gearresteerd. June, die rebelser is dan ooit tevoren, organiseert de vlucht per vliegtuig van 52 kinderen naar Canada. Haar heldendaad riskeert een diplomatieke rel uit te lokken.
 
 • Seizoen 4: 10 afleveringen
 
June en haar bevriende dienstmaagden zijn vastberanden om te vluchten en nemen hun onderdak in een boerderij. June wil contact opnemen met het verzet, maar dan wordt de hele groep gevangen genomen. June wordt gefolterd en haar dochter Hannah wordt bedreigd. De dienstmaagden worden bijna weer in hun oude rollen geduwd, maar wanneer ze proberen te ontsnappen, worden ze allemaal gedood, met uitzondering van June en Janine. Zij zetten hun weg verder naar een rebelse groepering in Chicago, aan het front. Moira, vindt June en repatrieert haar naar Canada. Opnieuw is ze vrij en klaar om gerechtigheid te eisen.

Cast

 • June Osborne: Elisabeth Moss (‘Mad Men’, ‘Invisible Man’)
 • Serena Joy: Yvonne Strahovski (‘Chuck’, ‘Dexter’)
 • Fred Waterford: Joseph Fiennes (‘American Horror Story’, ‘The Merchant of Venice’, ‘Christ’)
 • Tante Lydia: Ann Dowd (‘Philadelphia’, ‘Masters of sex’, ‘The Leftovers’, ‘Rebecca’)
 • Nick Blaine: Max Minghella (‘The Social Network’, ‘Horns’, ‘The Mindy Project’)
 • Emily Malek: Alexis Bledel (‘Gilmore Girls’, ‘The Sisterhood of the Traveling Pants’, ‘Sin City’, ‘Mad Men’)
 • Janine: Madeline Brewer (‘Hemlock Grove’, ‘Black Mirror’, ‘Orange is the New Black’)
 • Moira: Samira Wiley (‘Orange is the New Black’, ‘Detroit’)
 • Luke Bankole: O.T. Fagbenle (‘Maxxx’, ‘Black Widow’, ‘The First Lady’)

Crew

 • Bedenker: Bruce Miller
 • Regie: Reed Morano, Mike Barker, Elisabeth Moss
 • Schrijvers: Bruce Miller, Lynn Maxcy
 • Productie: Daniel Wilson Productions, Inc., The Littlefield Company, White Oak Pictures, MGM Television
 • Muziek: Adam Taylor
Bekijk nu het vierde seizoen van ‘The Handmaid’s Tale’ in de Movies & Series-catalogus! Wil je je geheugen opfrissen? Je kan ook de eerste drie seizoenen opnieuw bekijken. Ontdek het volledige aanbod Movies & Series via de tv-optie 'All Stars' van Proximus Pickx.

Luister hier naar de soundtrack van de serie:
Meer lezen over ‘The Handmaid’s Tale’
 
Een terugblik op de voorbije drie seizoenen van The Handmaid’s Tale!
Wat heeft seizoen 4 van 'The Handmaid's Tale' volgens de trailer voor ons in petto?
Hoe Elisabeth Moss een begrip werd door 'The Handmaid's Tale'
Hoe de serie 'The Handmaid's Tale' een feministisch symbool werd

Vijf verschillen tussen de serie en het boek van ‘The Handmaid’s Tale’
Deze anekdotes zullen je kijk op 'The Handmaid's Tale' veranderen
Een terugblik op de vier meest inspirerende vrouwen in ‘The Handmaid’s Tale’
Waarom 'The Handmaid's Tale' zo angstaanjagend is
 

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top