Mythische vieringen: bizar incident inspireert Liverpool-speler Craig Bellamy in Camp Nou

Sport | Te gek om los te lopen. Zo kon je het profiel van ex-voetballer Craig Bellamy het beste omschrijven. De Welshman was nooit vies voor een frats meer of minder. Zo had hij ooit een slaande ruzie met Liverpool-ploegmaat John Arne Riise, eentje die later positief zou uitdraaien wanneer Liverpool in de Champions League aan FC Barcelona was gekoppeld.

Door Pickx

Deel dit nieuws

We keren terug naar het seizoen 2006-2007. Liverpool overwinterde in de Champions League nadat het Groep C wist te winnen. Maar de Reds zouden geen cadeau krijgen bij de loting voor de 1/8e finales. Liverpool werd gekoppeld aan het FC Barcelona van onder meer Ronaldinho en de piepjonge Lionel Messi, dat tweedes werd in zijn groep na Chelsea. Op de koop toe wachtte eerst een heenduel in Camp Nou.

Vooraleer die partij op 21 februari plaatsvond, besloten ze bij Liverpool een teambuilding te houden. Reisbestemming: de Portugese Algarve. De bedoeling was niet om extra bij te trainen, maar om de batterijen wat op te laden. Op het programma stonden dan wel enkele lichte trainingen, maar daarnaast werd er vooral veel gerust, gegolft en vooral gedronken…

“Ik ga je vermoorden”

Op de donderavond tijdens de stage ging het grondig mis. Een club met karaokebar werd door Steven Gerrard privé afgehuurd en de spelers mochten zonder trainers of staff op de lappen gaan. Sommige spelers, waaronder Craig Bellamy, begonnen reeds stevig in te drinken alvorens het eten op tafel kwamen. Het zou niet lang duren vooraleer de Welshman de microfoon van de karaoke in zijn handen kreeg.

Bellamy gaf aan ploegmaat John Arne Riise het bevel om wat te zingen. De Noorse flankverdediger had hier echter weinig zin in, zo vertelde hij ooit in een biografie die over Riise verscheen. “Het bleef maar duren, ook tijdens het eten. Hij was al vrij dronken en ik vond het vervelend. Toen hij bleef volhouden, werd ik boos en ging ik op hem af: ‘Ik zing niet, stop ermee of ik geef je klop.’ Hij schreeuwde terug: ‘Ik ga je vermoorden, rooie.’”

Nietsvermoedend keerde Riise vroeger terug naar het hotel om te gaan slapen, maar in het midden van de nacht zou hij een levensechte nachtmerrie beleven. Stomdronken kwam Bellamy de kamer van de Noor binnen, met een golfclub in zijn handen. Bellamy trakteerde Riise met enkele raken klappen op de heup en de dij. “Het maakt me niet uit dat ik naar de gevangenis ga, mijn kinderen hebben genoeg geld”, riep Bellamy naar Riise.

Positief kantje

Uiteindelijk zou Bellamy gekalmeerd kunnen worden. Toenmalig coach Rafa Benitez handelde het incident af in der minne. Excuses van Bellamy volgden bovenop een boete van 80.000 pond. “Het was belachelijk. Een zware stommiteit. Ik was dronken en gedroeg me als een hatelijke kwajongen”, zei Bellamy er nadien nog over.

Toch zou het incident nog een positief kantje krijgen. Beide spelers zouden nog een serieuze hoofdrol spelen in de heenmatch tegen Barcelona. De Catalanen kwamen dan wel op voorsprong via Deco, het was uitgerekend Craig Bellamy die de gelijkmaker scoorde in Camp Nou. In volle euforie vierde hij zijn doelpunt met een golfslag, als kwinkslag naar wat er was gebeurd in Portugal. Een kwartier voor tijd zou Liverpool zelfs op 1-2 komen. De doelpuntenmaker? John Arne Riise.

Liverpool verloor de terugmatch nog met 0-1, maar stootte door op basis van de twee uitgoals in Barcelona. De Reds zouden nadien nog PSV in de kwartfinales en Chelsea in de halve finale uitschakelen om in de grote finale tegenover Milan uit te komen. Met Riise een hele match op het veld en Bellamy op de bank zou Liverpool met 2-1 verliezen.

Bekijk hieronder het aparte viermoment van Craig Bellamy.

Fan van deze reeks? Lees dan ook even door over de robotviering van Peter Crouch.

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top