1B-steden en hun inwoners: Molenbeek veruit de grootste; Kempense teams onderin

Sport | De acht 1B-teams die dit seizoen elkaar gaan bekampen komen uit alle windstreken van ons land. Dit seizoen heeft West-Vlaanderen voor het eerst geen vertegenwoordiger na het verdwijnen van KSV Roeselare en Club NXT, maar komt Henegouwen er wel eens bij.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Met KVC Westerlo en Lierse Kempenzonen heeft de provincie Antwerpen twee vertegenwoordigers in de reeks. De twee teams liggen wel in de 'stille Kempen' en niet in 't Stad en vormen met het Limburgse Lommel SK een Kempense drievuldigheid. Ook Oost-Vlaanderen heeft dit seizoen met SK Deinze en Waasland-Beveren twee teams in de reeks.

Molenbeek maakt dan weer deel uit van het Brussels Hoofdstedelijk gewest terwijl Excelsior Virton opnieuw de provincie Luxemburg vertegenwoordigt. Excelsior Moeskroen zorgt dit seizoen nog voor een Henegouwse touch.

Inwoners

Als we de steden en gemeenten van de acht teams even per bevolkingsaantal rangschikken, dan komt Molenbeek er veruit als grootste gemeente uit terwijl de drie Kempense steden enkel Virton nog Virton achter zich moeten laten.

1. (Sint-Jans) Molenbeek: 98.112
2. Moeskroen: 58.862
3. Beveren: 49.062
4. Deinze: 43.922
5. Lier: 36.923
6. Lommel: 34.255
7. Westerlo: 25.288
8. Virton: 11.371

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top