De vakanties in het buitenland die Kazou, de jeugddienst van CM, jaarlijks organiseert, gaan door. Maar de organisatie wordt overstelpt met vragen van ouders die heel wat vragen hebben over de coronamaatregelen in het buitenland.
Kazou gaat deze zomer met bijna 41.000 kinderen op kamp, waarvan met 25.000 naar het buitenland. De meeste bestemmingen in het buitenland kunnen doorgaan, met uitzondering van enkele vakanties in Groot-Brittannië en sommige Duitse bestemmingen.

Dat neemt niet weg dat de jeugddienst zegt te kampen met heel veel onduidelijkheid. Ouders hebben heel veel vragen over de nodige testen en formulieren, timing, testcentra, maatregels ter plaatse of de gratis testen. Kazou probeert de ouders door te verwijzen, maar de onduidelijkheid blijft groot. "De onduidelijke informatie van de EU zorgt voor meer vragen dan antwoorden en ouders verwachten - terecht - ook antwoorden op hun vragen, helaas kunnen we die niet altijd bieden", geeft de jeugddienst toe.

Kazou klaagt ook het tekort aan testcapaciteit aan. Zonder de juiste test kunnen de kinderen niet de bus op, benadrukt de jeugddienst. De beperkte testcapaciteit zorgt voor paniek en wrevel bij de ouders. "De zorgeloze vrijheid en reizen met en door jongeren is nog niet aangebroken door al deze beslommeringen, testen en drempels", moet Kazou constateren.