De Noord-Amerikaanse organisatie Cloud9 zit aan het begin van de Summer Split in slechte papieren. Om de situatie op te lossen, bracht het team de mythische ADC Zven terug in het eerste vijftal.

Het begin van de Summer Split verloopt niet zoals gepland voor Cloud9, een team dat tot kampioen van de Spring Split werd gekroond na 13 overwinningen en slechts 5 nederlagen. Die dominantie lijkt verdampt te zijn in het tussenseizoen, want het team heeft zijn start in de zomersplit gemist met een totaal van vier nederlagen in negen gespeelde wedstrijden. Erger nog, de ploeg heeft momenteel een reeks van drie opeenvolgende nederlagen achter zijn naam staan. Resultaten die niet echt rijmen met een status als favoriet.

De Deen Jesper “Zven” Svenningsen, de ADC van de ploeg tijdens de vorige split, heeft niet kunnen deelnemen aan de start van de zomersplit. Tijdens de 2021 Mid-Season Invitational waren de resultaten van de ploeg rampzalig gezien de mogelijkheden van het vijftal. Na de tweede plaats in zijn groep eindigde Cloud9 als voorlaatste in de rumble stage, waar de spelers fouten maakten die de late game heel moeilijk maakten.

Een reactie kon niet uitblijven en dus kondigde het management van de ploeg de degradatie van Zven naar het academy team aan, ten gunste van de Australiër Calvin “K1ng Truong, die zo zijn eerste stappen in een hoofdklasse zette. De beslissing werd op het moment van aankondiging al door de community in twijfel getrokken. En we moeten inderdaad vermelden dat de wissel niet het gewenste effect heeft gehad gezien de resultaten van de ploeg terwijl de tweede helft van de split nog moet volgen.

Via een eenvoudige visual op Twitter heeft de organisatie nu aangekondigd de klok terug te draaien en zijn ADC terug te brengen op de eerste rij. Met een simpele “He’s back.” is de boodschap doorgegeven, maar details ontbreken. Er werd geen informatie meegedeeld over de rol van K1ng in het team. Krijgt hij een rol als invaller in het LCS-team of keert hij terug naar de academy? Velen gaan ervan uit dat hij een ticketje retour boekt naar zijn oude positie in de Cloud9 Academy, aangezien het team geen speler op zijn positie meer heeft sinds de comeback van Zven in het eerste team.

Cloud9 zal het dit weekend opnemen tegen Golden Guardians, 100 Thieves en Counter-Logic Gaming. Een vuurproef voor het team dat zijn niveau zal moeten optrekken als het wil hopen op een ticket voor de play-offs.

Copyright afbeelding: Riot Games