Volgens verschillende geruchten, waaronder informatie vrijgegeven door de krant UPCOMER, zou de eerste editie van Valorant Champions, de ultieme competitie van Riot Games’ FPS, in december in Los Angeles doorgaan.

De verschillende competitieve teams maken zich klaar om terug te keren naar het toernooicircuit. Na een zeer succesvolle editie in Reykjavik zijn alle ogen nu gericht op Berlijn voor stage 3 Masters op de Valorant Champions Tour. Maar sinds gisteren is de hoogmis, de Valorant Champions, gespreksondewerp nummer één. De website UPCOMER zou informatie hebben verkregen dat het eerste wereldkampioenschap, de afsluiter van het eerste competitieve seizoen, in Los Angeles zou plaatsvinden.

De locatie van het evenement werd naar verluidt ook onthuld in de eenjarige vieringsvideo van het spel, Year One Anthem. In de video is tijdens een scène op de achtergrond kort een affiche te zien waarop het toernooi wordt gepromoot, met onderaan op het papier “Los Angeles” geschreven. Als het toernooi wordt bevestigd, zal Valorant Champions ook het eerste VALORANT-evenement zijn dat offline in Noord-Amerika wordt gehouden.

Hoewel de exacte locatie van het toernooi nog bepaald moet worden, hoopt iedereen natuurlijk dat de festiviteiten in december toegankelijk zullen zijn voor het publiek, na twee studio-edities van de Masters achter gesloten deuren. Het laatste nieuws is echter bemoedigend, aangezien de sportevenementen in Los Angeles langzaamaan weer mooie supportersaantallen mogen ontvangen. Zo hebben de Los Angeles Rams al verklaard dat ze hun openingswedstrijd in september voor meer dan 70.000 fans zullen spelen.

De keuze van Riot Games voor Los Angeles als gastheer voor de grootste competitie ooit op Valorant kunnen we niet echt verrassend noemen. De City of Angels is inderdaad de thuisbasis van het hoofdkantoor van het bedrijf, dat in de wijk Santa Monica is gevestigd.

Riot heeft er niet alleen de LCS Arena, de locatie voor de Noord-Amerikaanse League of Legends-competitie, tegenover zijn hoofdkantoren gebouwd. Het heeft ook al tal van esportscompetities in de stad georganiseerd. We herinneren ons de wereldkampioenschappen League of Legends van 2012, 2013 en 2016, waarvan de laatste twee edities hun grote apotheose kenden in het mythische Staples Center. Het is dus logisch dat de Valorant Champions op zo’n plek zou doorgaan. Laten we trouwens niet vergeten dat de Worlds volgens de laatste geruchten in 2022 zullen terugkeren naar de VS.

Copyright afbeelding: Riot Games