Thomas Meunier zit goed in zijn vel en is ervan overtuigd dat de foutloze groepsfase de Rode Duivels mentaal sterker heeft gemaakt voor het vervolg van het EK. "Nu is het sudden death. We gaan alles geven, in de hoop dat er ons nog vier matchen resten", zo verklaarde de rechterwingback vandaag op een persmoment in het nationaal oefencentrum in Tubeke, vier dagen voor de achtste finale van de Duivels in Sevilla tegen een nog te bepalen tegenstander.
Meunier moest op de eerste speeldag tegen Rusland na 27 minuten invallen voor de onfortuinlijke Timothy Castagne, die de strijd om de basisplaats op de rechterwingbackpositie gewonnen leek te hebben. Castagne liep een dubbele oogkasbreuk en werd intussen al geopereerd.

"De teerling was nog niet geworpen", verklaarde de speler van Borussia Dortmund over wie de basisplaats mocht claimen op zijn positie. "Pas vlak voor de match tegen Rusland vernam ik dat ik niet zou spelen. Ondanks een moeilijk seizoen bij Dortmund heb ik een optimale voorbereiding achter de rug. Voor Timothy is het echt jammer op die manier de selectie te moeten verlaten. Ik weet dat hij sterker zal terugkomen. Het belangrijkste is dat de operatie goed is verlopen", aldus Meunier, die na zijn doelpunt en assist tegen de Russen de hele match speelde tegen Denemarken en ook nog een kwartier mee deed tegen de Finnen.