Sam Bennett werd door Patrick Lefevere thuis gelaten voor de Tour de France, die zaterdag start. De Ier won vorig het groen, maar zal zijn kansen dus niet verdedigen in deze editie. Peter Sagan lijkt daardoor opnieuw topfavoriet om het groen te veroveren na eerder al zeven exemplaren. Al zal Michael Matthews zich ongetwijfeld ook in de strijd willen gooien.
Peter Sagan veroverde in 2019 zijn zevende groene trui in de Tour de France. Daardoor verloor Erik Zabel zijn record van zes groene truien. Vorig jaar moest de drievoudige wereldkampioen vrede nemen met een tweede plaats met 284 punten, een pak minder dan winnaar Sam Bennett die 380 punten totaliseerde.

Ook de nummer drie van vorig jaar, Matteo Trentin, is niet van de partij in Brest. Dus lijkt de Slovaak vooral rekening te moeten houden met Michael Matthews en mogelijk ook met Arnaud Démare, want renners zoals Tim Merlier en Wout van Aert gaven eerder al aan niet op het groen te mikken.

Michael Matthews won het groen in 2017 toen Sagan uit de Tour werd gezet na een sprint waarbij Cavendish ten val kwam en nadat Marcel Kittel, in de groene trui, er de brui aan gaf na vijf overwinningen.

Vorig jaar werd de Australiër door zijn Team Sunweb thuis gelaten, nu mag hij wel opnieuw aan de bak voor Team BikeExchange. Hij lijkt de grootste uitdager te worden van Sagan die zich onlangs opnieuw tot nationaal kampioen kroonde en ook de puntentrui in de Giro veroverde. Al mogen we misschien ook het één en ander verwachten van Caleb Ewan, Mads Pedersen en Sonny Colbrelli.