Italië moet voorbij Oostenrijkse klip om mogelijk tegen Rode Duivels uit te komen in kwartfinales

Voetbal | Italië speelde zich dit EK al meermaals in de kijker. La Squadra Azzurra imponeerde tegen Turkije en Zwitserland en won zelfs met een B-ploeg van Wales. Met veel vertrouwen wacht in de tweede ronde een duel met Oostenrijk. Eerder op de avond kijken overigens Wales en Denemarken elkaar in de ogen.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Hoera, hoera. De Denen wisten zich, ondanks een nul op zes in de eerste twee matchen, toch te plaatsen voor de 1/8e finales. Dankzij een overtuigende zege tegen Rusland sprong Denemarken alsnog naar de tweede plaats in de groep van de Belgen. Veel sympathisanten van het voetbalspelletje gunden het de Denen wel om alsnog door te stoten naar de volgende ronde. De beelden van Christian Eriksen zinderen nog steeds na. Surfend op enthousiasme om voor Eriksen toch nog een goed resultaat neer te zetten, slaagden de Denen erin om de tweede ronde te bereiken, net als groepswinnaar België.

Willen de Denen de kwartfinales bereiken, dan moeten de Scandinaviërs zich in de tweede ronde ontdoen van Wales, kwartfinalist op het vorige EK in Frankrijk dat toen zelfs België wist uit te schakelen. Wales hield in Groep A Zwitserland in bedwang met een 1-1-gelijkspel en wist vervolgens Turkije te kloppen met 2-0. Enkel tegen Italië werd er nipt verloren door Gareth Bale en co. Lukt het Wales opnieuw om de kwartfinales te bereiken? Of steken de Denen hier een stokje voor?

Indrukwekkende Italiaanse cijfers

Wanneer het resultaat van Wales versus Denemarken gekend is, mogen Italië en Oostenrijk de degens kruisen in Londen. Het wordt voor Italië zijn eerste duel op dit EK dat niet op Romeinse bodem zal uitgevochten worden. Met een maximum van negen op negen, zeven gemaakte goals en geen tegentreffer walsten de Italianen doorheen Groep A. Italië zit nu aan 30 wedstrijden zonder nederlaag en 11 matchen op een rij waarin ze de nul weten te houden.

Het aanvallende geweld uit de laars mag het nu gaan opnemen tegen Oostenrijk, dat zich ten koste van Oekraïne naar de tweede plek voetbalde in Groep C. Oostenrijk opende met een 3-1-zege tegen debutant Noord-Macedonië, maar verloor nadien met 2-0 van latere groepswinnaar Nederland. Op de slotspeeldag werd Oekraïne geklopt met het kleinste verschil. Held van dienst werd Christoph Baumgartner. Het was namelijk al bijna 40 jaar geleden, van het WK 1982, dat Oostenrijk nog eens de groepsfase van een groot toernooi wist te overleven. Op een EK lukte dat zelfs nog nooit.

Het programma voor zaterdag 26 juni:

  • Wales - Denemarken: vanaf 17:30 op Canvas
  • Italië - Oostenrijk: vanaf 20:35 uur op Eén
Volg de EK-wedstrijden op Eén en Canvas via Pickx.be of via de Pickx-app. Beleef de wedstrijden nog intenser dankzij de interactieve ervaring van Proximus Pickx.

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top