Christophe Janssens (ex-Westerlo) blijft dan toch aan de slag in 1B

D1B Pro League | Christophe Janssens kreeg eerder deze maand te horen dat zijn contract bij KVC Westerlo niet verlengd zou worden. De 23-jarige flankverdediger zag zo een einde komen aan drie seizoenen in het Kuipje. Maar ook komend seizoen zal Janssens minstens 2x een bezoekje brengen aan Westerlo.

Door Proximus

Deel dit nieuws

SK Deinze maakte dinsdag namelijk bekend dat het de 23-jarige linkerflankverdediger een contract voor twee seizoenen met optie heeft aangeboden. 

“Op sportief vlak is dit voor mij de juiste stap”, vertelt Janssens op de officiële website van SK Deinze. “Ik kende de club uiteraard al na er dit seizoen enkele keren tegen gespeeld te hebben. KMSK Deinze is een leuke ploeg met veel uitdaging, en ik ken ook al enkele spelers hier, dus ik ben zeer blij met deze transfer.”

Ook coach Wim De Decker wilde wel een woordje kwijt over zijn nieuwe aanwinst. “We waren wat dunbezaaid op die linkerkant en hadden dringend extra spelers nodig daar. Christophe heeft alvast de nodige kwaliteiten om hier te kunnen slagen: hij is jong, heeft ambitie en speelt met een echte vechtersmentaliteit.”

Carrière

Janssens speelde in de jeugdreeksen voor Club Brugge en KRC Genk. De verdediger schopte het ook tot de A-kern van de Limburgers, maar kon er niet doorbreken. Via het Nederlandse MVV belandde hij in 2018 bij KVC Westerlo. In drie seizoenen speelde Janssens 42 wedstrijden voor de Kemphanen. In ongeveer de helft daarvan startte hij in de basis.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top