Call of Duty League: Atlanta FaZe gaat naar huis met een nieuwe major

Door Proximus

Deel dit nieuws

De vierde major van de Call of Duty League eindigde afgelopen zondag 20 juni na vier dagen van competitie. Opnieuw en zonder verrassing is het Atlanta FaZe dat er met de titel vandoor ging, de derde sinds het begin van het seizoen. We blikken samen terug op de competitie!

Terwijl deze major de derde eindoverwinning voor het FaZe-team in vier edities was, betekende het toernooi ook de langverwachte terugkeer van de LAN’s naar het CoD-circuit. Zoals we je al vertelden, blijft het emblematische Atlanta FaZe de ongeslagen kampioen met zijn laatste titel en mocht het zo’n $200.000 mee naar huis nemen!

Dallas Empire eindigde op de tweede trede van het podium en verloor de finale nipt met 4-5. Toronto Ultra pakte de derde plaats.

FaZe heeft zijn eerste plaats slechts één keer moeten afstaan, tijdens de tweede major tegen Toronto Ultra! Hoe lang zal het team op de troon blijven zitten? Misschien veel langer dan we denken als ze op dit tempo verdergaan!

De vierde major ging door in Texas. Dankzij eindwinst in de derde editie kwam Faze rechtstreeks in round 2 van de winner bracket terecht, waar het met een perfecte 5-0-overwinning tegen Minnesota ROKKR van start ging. Daarna stonden de spelers tegenover Toronto, met wie ze wat meer problemen kenden maar toch met 3-1 wonnen. Faze stond zo opnieuw in de grote finale.

In die finale ontmoetten ze Dallas Empire, de gastheer van de competitie. FaZe verloor in het duel enkele van zijn favoriete maps zoals Garrison & Moscow.

De wedstrijd was close, maar onze kampioenen wonnen wel de laatste twee maps en legden hun tegenstanders het zwijgen op na een zeer spannende finale.

De eindscores: Hardpoint (Garrison): 250-202 Dallas – Search & Destroy (Standoff): 6-4 Atlanta – Control (Garrison): 3-0 Atlanta – Hardpoint (Moscow): 250-216 Dallas – Search & Destroy (Moscow): 6-3 Dallas – Control (Raid): 3-2 Atlanta – Search & Destroy (Express): 6-1 Dallas – Hardpoint (Apocalypse): 250-98 Atlanta – Search & Destroy (Raid): 6-4 Atlanta

McArthur “Cellium” Jovel (Atlanta FaZe) werd uitgeroepen tot “Player of the Stage”. Zijn skills met zijn Krig, die van hem een dominante kracht hebben gemaakt, zullen daar zeker voor iets tussen zitten: 1.18 algemene ratio en 1.25 in Hardpoint.

De vijfde major zal doorgaan van 19 tot 25 juli en is de laatste van het ‘Black Ops Cold War’-seizoen. We zien jullie rond de 25e voor het laatste verslag van het seizoen!

Een klein woordje over Elevate

Het Elevate-team, waarin de Belgische Denza speelt, eindigde derde in de Open 4 van de Call of Duty Challengers in de regio Europa. De kleine vooruitgang in hun parcours zal hen alleen maar goed doen. We wensen hen veel succes voor het vervolg!

Copyright afbeelding: Call of Duty League

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top