Een jaar later kan TheColorGrey eindelijk zijn nieuwste album voorstellen

Muziek |

Het rijk van de vrijheid is in aantocht. De eerste festivals kondigden alvast hun planning aan en dat komt geen moment te vroeg voor de TheColorGrey. Deze 25-jarige Antwerpse rapper stelde middenin de lockdown zijn tweede studioalbum ‘Overcome’ voor en kan niet wachten om zijn nieuwe muziek aan zijn duizenden fans voor te stellen.

 

Door Proximus

Deel dit nieuws

Volgens het Amsterdamse Paradiso is TheColorGrey de hardst werkende artiest uit Vlaanderen. In amper vier jaar tijd bracht de rapper drie EP’s uit en twee albums. Het tweede studioalbum verscheen vorig jaar en kreeg de naam ‘Overcome’. Dit album gaat over de obstakels en situaties die mensen moeten overwinnen of accepteren. Een uiterst actuele insteek als je het ons vraagt.

Voor het eerst in zijn muzikale carrière werkte Will Michiels samen met een liveband en dat moet het album naar een hoger niveau tillen. “Ik wilde het zelf beter, grootser en dynamischer doen”, aldus de rapper in een interview met Het Laatste Nieuws. En grootser werd het: TheColorGrey werkte bovendien samen met de Amerikaanse rapper en producer Oddisee aan het nummer ‘Out Of My Hands’. 

Jazzy laidback hiphop

Wat ook niet in TheColorGreys handen lag, was de verdere ontwikkeling van de coronapandemie. Het tweede album van Michiels stond normaal gezien gepland voor een release tijdens maart 2020, maar de rapper besloot om enkele weken te wachten met de release.

“Ik vond het ongepast om mijn album dan te lossen. Iedereen was toen bezig om uit te zoeken hoe ze de crisis het beste konden aanpakken. Voor mij voelde het niet juist aan om dan de aandacht te gaan opeisen met mijn muziek”, klonk het. Eind april stelde hij dan de plaat voor aan het grote publiek in de hoop dat het najaar soelaas zou brengen.

Dat najaar zou gevuld worden met optredens in België, Frankrijk en Nederland maar viel in het water. Fans konden TheColorGrey gelukkig wel aan het werk zien tijdens de Toots Sessies-optredens op de openbare omroep. Tijdens dit muziekprogramma liet hij ons wederom kennismaken met zijn jazzy laidback hiphop waar hij zo bekend mee is geworden.

Nu de versoepelingen in aantocht zijn, kan Vlaanderen eindelijk kennismaken met 'Overcome' het tweede studioalbum van TheColorGrey. Te beginnen bij Parklife Werchter waar hij aan de zijde van Selah Sue het laatste avondconcert van deze Belgische getinte editie mag afsluiten.

Ben je benieuwd wie er nog komt spelen tijdens Parklife Werchter? Kijk dan snel op deze pagina!
 


Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top