Woensdag (21u) zijn de landen in groep F, de 'groep des doods', als laatste aan zet in de poulefase van het EK. Titelverdediger Portugal neemt het in Boedapest op tegen wereldkampioen Frankrijk, al geplaatst voor de achtste finales. Duitsland wil het in München afmaken tegen kneusje Hongarije, dat evenwel ook nog in aanmerking komt voor de volgende ronde.
Voor de slotspeeldag leidt Frankrijk met 4 punten. Duitsland en Portugal tellen elk 3 punten. Hongarije sluit de rij met 1 punt.

In Boedapest staat een heruitgave van de finale van het EK 2016 op het programma, toen trokken de Portugezen in Parijs met 1-0 aan het langste eind tegen de Fransen.

Portugal is mits een zege tegen Les Bleus zeker van een ticket voor de achtste finales. Enkel bij een zware nederlaag in combinatie met uitslagen die niet in het voordeel uitvallen van de Portugezen dreigen Cristiano Ronaldo en co. al de koffers te moeten pakken. Het team van Fernando Santos is erop gebrand zich te herpakken na de 4-2 nederlaag tegen Duitsland. Het kijkt daarvoor uiteraard naar de 36-jarige Ronaldo, die jaagt op het record van Ali Daei als international met de meeste doelpunten (107 goals tegenover 109 voor de Iraniër). Al heeft Ronaldo in zes duels met Frankrijk nog geen enkele keer weten te scoren.

De Fransen verdedigen hun eerste plaats in de poule, na de ontgoochelende 1-1 tegen Hongarije. De groepswinnaar in poule F treft in de achtste finales de derde van ofwel groep A (Zwitserland) ofwel groep B (Finland) ofwel groep C (Oekraïne). 

Het team van Didier Deschamps is sinds maandagavond zeker van een stek in de achtste finales, na de resultaten op de slotspeeldag in groepen B en C. Daardoor zijn de Fransen met 4 punten al in het slechtste geval gegarandeerd bij de beste vier derdes. Maar als wereldkampioen mikt Frankrijk uiteraard hoger. De 'poule des doods' winnen, zou het team een boost geven voor de rest van het toernooi.

De Duitsers putten dan weer moed uit hun zege tegen Portugal, na de 1-0 nederlaag op de openingsspeeldag tegen Frankrijk. Thomas Müller sukkelt met de knie en is erg onzeker voor het duel met de Hongaren. Duitsland heeft tegen Hongarije een punt nodig om zeker te zijn van kwalificatie voor de achtste finales. Bij een overwinning is de groepszege nog mogelijk.

Hongarije moet winnen van de Mannschaft, zo niet is het EK voorbij voor het team van Marco Rossi. In München zullen de Hongaren niet kunnen rekenen op de massale vocale steun van hun supporters om die zware opdracht tot een goed einde te brengen. Tegen Portugal (0-3 nederlaag) en Frankrijk was de Puskas Arena in Boedapest met meer dan 50.000 toeschouwers gevuld.

Duitsland en Hongarije staan voor het eerst in competitie tegenover elkaar sinds de WK-finale van 1954. In het 'Mirakel van Bern' gingen de Hongaren, de topfavorieten, toen verrassend met 3-2 onderuit tegen West-Duitsland.

Volg de EK-wedstrijden op Eén via Pickx.be of via de Pickx-app. Beleef de wedstrijden nog intenser dankzij de interactieve ervaring van Proximus Pickx en ook Pickx Prono.

Het programma voor woensdag 23 juni: 
  • Slowakije - Spanje: vanaf 17u30 op Eén 
  • Zweden - Polen: vanaf 17u50 op Canvas
  • Duitsland - Hongarije: vanaf 20u50 op Ketnet
  • Portugal - Frankrijk: vanaf 20u40 op Eén