Sector One sloot de eerste seizoenshelft van de Belgian League Summer Split af met een knappe prestatie tijdens de vierde speeldag. 7AM behaalde dan weer haar eerste overwinning van het seizoen tegen ION SQUAD. Een verdiend resultaat voor het team, dat sinds het begin van het seizoen worstelde met haar vorm. Een korte debriefing van de avond lees je in dit artikel.

Gisterenavond vond de vierde speeldag van ons nationaal League of Legends-kampioenschap plaats. Terwijl de vorige speeldag getekend werd door nipte duels die tot aan het einde spannend bleven, was dat gisterenavond veel minder het geval.

We beginnen met de ontmoeting tussen Sector One, de huidige leider in het klassement, en Starlan Gaming Club. De nieuwkomers van de competitie hadden een overwinning nodig om enkele plaatsen in de stand te stijgen. Maar ze kregen geen enkele kans van Sector One, dat hongerig op zoek ging naar de overwinning. De draft liet dan wel een overmoedige kant van de vossen zien, maar tijdens de partij bewezen ze nog maar eens dat ze de beste zijn.

Geholpen door fouten van het Starlan-team, begon Sector One de match aan volle snelheid, met een ace aan het begin van het duel. Eens ze een voorsprong te pakken hadden, zakten hun tegenstanders steeds verder weg, zonder ook maar enige mogelijkheid om hun achterstand te verkleinen. Een ontketend Sector One, Zhii en zijn Akali in het bijzonder, zorgden voor de eerste overwinning van de avond.

Daarna was het de beurt aan Team 7AM en ION SQUAD om op het toneel van Summoner's Rift te verschijnen. De spelers van Team 7AM gingen op zoek naar de eerste overwinning van het seizoen, om hun kansen op de play-offs in leven te houden. We kunnen op zijn minst stellen dat de pick van FENZ1, de midlaner van het team, ons geen vertrouwen gaf in het behalen van dat doel. De Bulgaar koos voor Zed, een betrouwbare assassin, maar moeilijk om die tegen de opstelling van ION SQUAD te laten functioneren.

En toch was het FENZ1 die na 10 minuten bijna de helft van het gold van zijn team had verzameld, door gebruik te maken van een gank in zijn botlane waar hij na slechts enkele minuten meerdere kills haalde. Team 7AM kwam zo in een uitstekende situatie terecht, door de kracht van de assassin en de Ezreal van Jhinsane. Na 29 minuten spelen, behaalde 7AM eindelijk de eerste overwinning van dit seizoen.

De derde en laatste wedstrijd van de avond zette KRC Genk Esports tegenover KVM. De eerste fout van Genk was hun tegenstanders hun gebruikelijke picks te laten ontwikkelen. Slyv3r, de ADC van de Mechelse organisatie, en support Bardo kozen respectievelijk voor Ziggs en Pyke, dodelijke champions in de juiste handen. Met de hulp van de neutrale doelstellingen en dankzij hun coördinatie in de teamfights, groeide de voorsprong van KVM snel. Het team uit Mechelen beëindigde de wedstrijd met een voordeel van 15 000 gold.

Klassement:

Sector One voert dus nog steeds het klassement aan, met vijf overwinningen en geen enkele nederlaag. De kelder van het klassement wordt een gevecht op leven en dood. Starlan, ION SQUAD en Team 7AM staan momenteel op gelijke hoogte. De tweede helft van de split staat dus garant voor enkele meedogenloze duels. Alles blijft nog mogelijk, maar de teams moeten alles geven om hun hoop op kwalificatie voor de play-offs in leven te houden. We zien elkaar dus volgende week terug, op dezelfde tijd en plaats, voor de vijfde speeldag van de Belgian League!

Copyright afbeelding: META