Wie zijn de belangrijkste sterren van de Tour de France 2021?

Sport |

De start van de Tour de France nadert met rasse schreden! Op zaterdag 26 juni vertrekt de Tour vanuit Brest voor drie intense en emotionele weken. Welke renners zullen er aan de start verschijnen voor deze 108e editie? Proximus Pickx zocht het uit.

 

Door Pickx

Deel dit nieuws

Heel wat ploegen hebben zich het voorbije jaar uit de naad gewerkt om op hun sterkst aan de start te verschijnen van deze Tour. Ineos Grenadiers is daar geen uitzondering op. De Britse wielerformatie komt met enkele indrukwekkende namen aan de start en zal zich voornamelijk concentreren op het algemene klassement. Kopman van dienst bij Ineos Grenadiers luistert naar de naam Geraint Thomas, de Tourwinnaar van 2018. Ook Dauphiné-winnaar Richie Porte, de winnaar van de Ronde van Zwitserland, Richard Carapaz, en Tao Geoghegan zullen de kleuren van Ineos Grenadiers verdedigen. Die laatste won in 2020 nog de Giro!

Cavendish is terug

De sprintbommen liggen dit jaar verspreid over heel wat teams. En ook enkele Belgische formaties zakken met zwaar geschut af naar de Tour. Zo is Alpecin-Fenix dat met Tim Merlier en Jasper Philipsen rekent op enkele ritwinsten via massasprints. Als deze twee heren de klus niet kunnen klaren, is er nog altijd de Nederlandse kampioen Mathieu van der Poel die Alpecin-Fenix in the picture kan zetten. Deceuninck-Quick Step rekent dan weer op snelle benen van Julian Alaphilippe en gek genoeg ook op de 36-jarige benen van Mark Cavendish. Lotto-Soudal rekent dan weer op de Australiër Caleb Ewan om de sprints aan te gaan.

Laten we ook de individuele talenten niet vergeten zoals Arnaud Démare, Peter Sagan, Cees Bol, Christophe Laporte en Sonny Colbrelli… Al deze jongens hebben tijdens het voorjaar al bewezen dat ze langzaam maar zeker toegroeien naar het beste vorm en zullen willen schitteren in de Tour en bijbehorende massasprints.

Belgische slagkracht

Zoals elk jaar zijn er ook dit jaar een paar gegadigden die voor niets minder rijden dan een kus en boeket bloemen van de podiummeisjes. We denken dan spontaan aan Simon Yates en Michael Matthews van BikeExchange, Alexey Lutsenko, Ion Izagirre en Jakob Fuglsang van Astana-Premier Tech en Vincenzo Nibali en Bauke Mollema van Trek-Segafredo. 

Maar ook heel wat Belgen dingen mee naar ritwinst in de Tour: met Greg Van Avermaet, Jasper Stuyven, Tiesj Benoot, Dylan Teuns, Philippe Gilbert, Thomas De Gendt of Victor Campenaerts, die aan zijn eerste Tour deelneemt, beschikt ons land over heel wat slagkracht om een overwinning op te eisen.

Tot slot nog een speciale vermelding voor Christopher Froome. De viervoudige winnaar van de Tour de France is nog steeds niet op hetzelfde niveau als drie jaar geleden, maar doet wel weer mee. In 2019 maakte Froome in de Dauphiné een zware val mee waardoor hij maandenlang buiten strijd lag. Dit jaar zal hij de Israël Start-Up Nation-kopman Michael Woods de nodige steun bieden tijdens de mooiste wielerstrijd ter wereld!

Volg de Tour de France van 26 juni tot 18 juli live op Eén of Canvas via Sporza of waar je ook bent via Pickx.be of de Proximus Pickx-app. Via TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later en via de site of de app tot 7 dagen later wanneer jij wil! Volg donderdag om 18u30 ook de voorstelling van de ploegen op Eurosport 1.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top