Uittredend winnaar Tadej Pogacar is de komende drie weken opnieuw de kopman van UAE-Team Emirates in de Ronde van Frankrijk. Het WorldTour-team uit de Verenigde Arabische Emiraten maakte vandaag haar selectie bekend. De Noor Alexander Kristoff, vorig jaar nog winnaar van de eerste etappe en geletruidrager, viel naast de Tourkern.
"Ons doel is duidelijk: we willen de winst van Tadej met succes verdedigen en hebben daarom een ploeg rond hem gebouwd", blikte teammanager Matxin Fernandez vooruit. "We hebben een mooie mix van jeugd en ervaring, met enkele sterke klimmers en ook renners voor op vlakke wegen."

In vergelijking met de Tourploeg van vorig jaar behielden enkel Pogacar, de Italiaan Davide Formolo en de Noor Vegard Laengen hun plaats. De Zwitser Marc Hirschi, vorig jaar een revelatie in de Tour met etappewinst, en de Pool Rafal Majka kwamen UAE in het tussenseizoen versterken en mogen ook mee, net als de Portugese oud-wereldkampioen Rui Costa en grote talenten zoals de Amerikaan Brandon McNulty en de Deen Mikkel Bjerg.

De Tour start zaterdag in Brest. 

Selectie UAE-Team Emirates: Mikkel Bjerg (Den), Rui Costa (Por), Davide Formolo (Ita), Marc Hirschi (Zwi), Vegard Stake Laengen (Noo), Rafal Majka (Pol), Brandon McNulty (VSt), Tadej Pogacar (Sln)