Zullen Frankrijk en Portugal het juiste gevoel terugvinden in Boedapest?

Sport | Frankrijk stelde teleur tegen Hongarije en kwam niet verder dan een gelijkspel. Volgens Antoine Griezmann kwam dat onder meer door de sfeer in het stadion in Boedapest. De spelers zijn het niet meer gewend om in een vol stadion te spelen.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Hongarije werd aanzien als een vogel voor de kat, maar toch wisten ze Frankrijk in toom te houden. In het bijzonder sfeervolle stadion in Boedapest brak er een volksfeest uit toen Attila Fiola de 1-0 scoorde. Frankrijk had moeite om zijn wil op te dringen aan de Hongaren. Ze moesten na die 1-0 het spel in handen nemen en dat zijn ze niet gewend. Ze kwamen niet verder dan de 1-1.

Voor doelpuntenmaker Antoine Griezmann was de sfeer in de Puskas Arena één van de redenen waarom Frankrijk niet goed voor de dag kwam. “Het is ook de eerste keer dat we in een vol stadion speelden. We waren dat gevoel kwijt. We konden elkaar moeilijk vinden en hebben daar de tol voor betaald", zei hij na de match. Een makkelijk excuus? Het deerde de Hongaren niet, zij vierden feest. Eerder wisten ze het Portugal in een vol huis al zeer moeilijk te maken.

Een jaar geen fans

Eén jaar lang waren lege stadions de norm in het voetbal. De spelers geraakten er stilaan aan gewend om vanwege de coronapandemie zonder supporters te spelen. Ze konden elkaar instructies geven op het veld. In volle stadions is dat soms een stuk moeilijker. Tegen Hongarije was er een uitverkocht stadion. Hongarije zal zijn laatste groepswedstrijd in München in Duitsland spelen. Portugal en Frankrijk nemen het tegen elkaar op in Boedapest.

Het is nog niet zeker of zij er in een uitverkocht stadion zullen spelen. De Hongaren zullen immers voor het televisiescherm zitten om hun land aan te moedigen tegen Duitsland. De Franse en Portugese fans zullen het stadion moeten vullen, maar die zullen minder talrijk aanwezig zijn dan de Hongaarse fans in de twee voorgaande matchen in Boedapest. Antoine Griezmann & co zouden elkaar zo dus terug wat beter moeten kunnen verstaan op het veld. Kunnen zij profiteren en een overwinning vieren?

Het programma in Groep F, deze woensdag 23/06:

  • Duitsland-Hongarije: vanaf 20u50 op Ketnet
  • Portugal-Frankrijk: vanaf 20u40 op Eén
Volg de EK-wedstrijden op Eén via Pickx.be of via de Pickx-app. Beleef de wedstrijden nog intenser dankzij de interactieve ervaring van Proximus Pickx en ook Pickx Prono.

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top