Waasland-Beveren strikt opvolger voor Michael Frey

Challenger Pro League | Waasland-Beveren was vorig seizoen (te?) afhankelijk van 'huurling' Michael Frey. De aanvaller was vaak de redder in nood, maar kon uiteindelijk toch niet voorkomen dat de Oost-Vlamingen naar 1B degradeerden. Frey keerde na het seizoen kort terug naar Fenerbahce om dan voor Antwerp te tekenen. Waasland-Beveren ging op zoek naar een opvolger.

Door Pickx

Deel dit nieuws

En die opvolger hoopt het nu gevonden te hebben in de persoon van Daniel Maderner. Maderner is een 25-jarige Oostenrijker die op de Freethiel aan zijn eerste buitenlandse avontuur begint.

Het voorbije seizoen speelde hij voor SCR Altach; een club uit de Oostenrijkse Bundesliga. Maderner speelde mee in 31 wedstrijden, maar kon toch slechts 5x scoren. Het jaar voordien (2019-2020) vond hij wel vaker de netten in de 2. Bundesliga. Toen trof hij 12x raak voor SKU Amstetten. In 2018-2019 werd hij dan weer topschutter in de Regionalliga Ost (derde niveau) bij ASK Ebreichsdorf.

Duidelijk profiel

Sportief directeur Roger Stilz is alvast in de wolken met zijn nieuwe spits. "We hadden een duidelijk profiel voor ogen bij de samenstelling van de ploeg", vertelt hij op de officiële website van Waasland-Beveren. "Daniel is de perfecte match voor de aanvallerspositie. Hij heeft een goeie mentaliteit, speelt altijd in het belang van de ploeg, niet enkel voor zichzelf. Hij kan de bal goed bijhouden en is fysisch heel sterk. We zijn opgetogen dat hij voor Beveren koos.”

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top