Het toch wat verrassende Tsjechië en Engeland kruisen morgenavond (21u) in het Londense Wembleystadion de degens op de slotspeeldag in groep D. Tegelijkertijd speelt vicewereldkampioen Kroatië in Hampden Park zijn laatste kaarten uit tegen Schotland, dat het thuisvoordeel heeft.
In het duel tussen Tsjechië en Engeland staat de groepswinst op het spel. Beide teams tellen na twee speeldagen vier punten en zijn al zeker van minstens een stek in de top drie, die met minstens vier punten quasi zeker kwalificatie voor de achtste finales oplevert.

Er dreigt echter wel een salonremise, want met een gelijkspel zijn beide teams zeker van een plaats in de top twee. Daarnaast stelt zich de vraag of Engeland en Tsjechië wel groepswinnaar willen worden, want dan volgt in de tweede ronde een duel tegen de nummer twee uit de groep des doods, terwijl de nummer twee tegen de nummer twee van de groep met daarin Zweden, Slovakije, Spanje en Polen uitkomt. 

"Op de eerste plaats eindigen in deze groep, dat zou toch een prestatie zijn", vertelde de Tsjechische aanvoerder Valdimir Darida vandaag tijdens het persmoment. "'Dan mogen we onze volgende wedstrijd ook gewoon op Wembley spelen en dat is toch een mythisch stadion, dat blijft speciaal. We hebben alles in eigen handen. We willen de kwalificatie zelf afdwingen, zonder op voorhand te veel te rekenen of naar andere wedstrijden te kijken. Wij willen deze wedstrijd gewoon winnen."

De vorige keer dat Tsjechië op bezoek was in het Wembleystadion, in maart 2019 in de EK-kwalificaties, kregen ze er een 5-0 nederlaag om de oren. Nadien namen ze wel revanche met een 2-1 thuiszege tegen de Engelsen, uiteindelijk kwalificeerden beide landen zich vlot voor het toernooi. "Die wedstrijd herinneren we ons nog al te goed", verzekerde bondscoach Jaroslav Silvahy. "Daar hebben we toen lessen uit getrokken en nu staan we verder. We zijn gewoon beter geworden. Ik denk dan ook dat het een hele andere wedstrijd zal worden, met een beter resultaat voor ons. Engeland staat onder druk, maar heeft wel het thuisvoordeel. Het is een grote ploeg, een prestigieuze tegenstander, maar wij weten dat we hen met hard werken in de problemen kunnen brengen."