De coronabesmetting van de Schotse middenvelder Billy Gilmour heeft de ongerustheid in het Kroatische kamp aangewakkerd. De twee landen bekampen elkaar morgen in Glasgow in een beslissend duel in groep D van het EK voetbal.
"We maken ons zorgen, maar helaas moeten we deze wedstrijd morgen spelen", zei coach Zlatko Dalic vandaag. Gilmour moet na zijn positieve test tien dagen in quarantaine. De Kroatische bondscoach voegde eraan toe dat hij hoopte dat er verder geen nieuwe gevallen opduiken.

Kroatië, runner-up tijdens het voorbije WK voetbal, en underdog Schotland hebben beide één punt in groep D en moeten allebei winnen om nog kans te maken op een ticket voor de achtste finales. "Voor het EK wisten we al dat de derde wedstrijd beslissend zou zijn", aldus Dalic. "Het is onze laatste kans, die willen we grijpen."

Het team van Dalic verplaatste hun geplande basis van Schotland naar Kroatië om te voorkomen dat de hele ploeg geïsoleerd zou geraken moest er een coronabesmetting uitbreken, een regel die geldt in Schotland. Hij wees op de oneerlijkheid van het pancontinentale karakter van het toernooi. "We reizen om de drie dagen, dat is geen goede voorwaarde. De omstandigheden zouden voor iedereen dezelfde moeten zijn, maar dat is niet het geval."