Het Spaanse nationale elftal is zich bewust van het maximale belang van de laatste groepswedstrijd op het EK, woensdag tegen Slowakije. "Het wordt kop of munt. We bevinden ons niet in de situatie waarin we ons wilden bevinden", zei verdediger César Azpilicueta vandaag in Las Rozas de Madrid, de uitvalsbasis van de Spanjaarden.
Voor aanvang van de wedstrijd in het Estadio La Cartuja in Sevilla staan de Spanjaarden in groep E op de derde plaats, met slechts twee punten. Ze speelden gelijk tegen koploper Zweden (0-0) en ook tegen Polen konden ze de zege niet binnenhalen (1-1). Slowakije, de volgende tegenstander van de Spanjaarden, staat momenteel op de tweede plaats met drie punten. "Ik wou dat we nu al zes punten hadden", aldus Azpilicueta. 

Alle ogen zijn woensdag gericht op Sergio Busquets, van wie andere spelers en de coaches hoge verwachtingen hebben. De middenvelder van FC Barcelona is afgelopen vrijdag bij de groep aangesloten nadat hij in quarantaine moest voor een coronabesmetting. De 32-jarige Busquets zal normaal gezien morgen ook verschijnen op de officiële persconferentie voor de wedstrijd. "Hij is een ongelofelijke aanvoerder die het hele team helpt met zijn dominatie op het middenveld", besloot Azpilicueta.