Een gevuld raceweekend met MotoGP, rally en Touring Car Cup

Met de start van de Tour de France en de achtste finales van het EK voetbal komen sportfans dit weekend niets tekort, en dan komt daar nog eens een vol programma motorsport bij.

Marquez op zoek naar de wederopstanding

581 dagen, zo lang moest Marc Marquez wachten om nog eens de zoete smaak van de overwinning te proeven. De zesvoudige wereldkampioen won vorig weekend eindelijk nog eens in de GP van Duitsland, net voor klassementsleider Fabio Quartararo en Miguel Oliveira. De ontbolstering van Marquez kwam er na een verloren seizoen in 2020, toen hij zich in de eerste manche van hetzelfde kampioenschap zwaar blesseerde. Komend weekend, op de GP van Nederland op het TT circuit in Assen, zal hij er ongetwijfeld opuit zijn om zijn vorige succes te bevestigen.
 
De GP van Nederland is zondag de hele dag live te volgen op Eurosport. De races beginnen vanaf 10u45.

Rally in de Ardennen

Zaterdag de eerste South Belgian Rally door in Vresse-sur-Semois, de openingsmanche van het Kroon-Oil Belgian Rally Championship 2021, ofwel het BK Rally. Het kampioenschap telt normaal 6 races, maar de twee, de TAC Rally in Tielt, is afgeschaft. De organisatie liet weten dat er nog gezocht wordt naar een vervanger, zodat er toch 6 volwaardige manches kunnen doorgaan. Adrian Fernémont start voor het eerst met startnummer 1 op zijn Skoda Fabia R5. Hij won in 2019 en aangezien de editie van vorig jaar afgelast werd, krijgt hij nu de kans om zijn titel te verdedigen.
 
Zondag wordt een verslag van de rally uitgezonden op Sporza, om 14u met commentaar van Gert Gommé, voor de uitzending van de Ronde van Frankrijk.

Belgisch jong talent op vier wielen

De tweede afspraak op de kalender van de FIA World Touring Car Cup is in de Autódromo de Estoril in Portugal. Die race moest eigenlijk doorgaan op het Circuito Internacional de Vila Real, maar werd uit veiligheid voor de pandemie verplaatst. Op de vorige bijeenkomst op de beruchte Duitse Nürburgring wist onze landgenoot Gilles Magnus in de Junior- en Trophy-categorieën nog hoge ogen te gooien. Af te wachten of hij de stunt kan herhalen op Portugese bodem. Aangezien twee raceweekends vanwege de pandemie volledig afgeschaft werden, wordt er dit jaar in acht landen gereden.
 
Volg de FIA World Touring Car Cup zondag op Eurosport 2 om 13u en om 16u.

Auto-moto

Bekijk alles
Top