Phil Foden is met maar liefst 190,2 miljoen euro misschien wel de duurste speler ter wereld en degene die het best de Engelse voetbalgeest van de jaren 90 vertegenwoordigt. Zijn teamgenoten van de Three Lions staan zelfs klaar om hetzelfde te doen als ze het Europees kampioenschap winnen: hun haar blond verven.
In de jaren negentig was Paul Gascoigne een van de sterren van het Engelse voetbal. Gazza had zijn haar blond geverfd voor het EK Voetbal 1996 in Engeland. Hij was toen een speler van Glasgow Rangers en drukte zijn stempel op het toernooi met zijn kapsel.
 
25 jaar later, besloot Phil Foden zijn beroemde collega te evenaren, al gingen er heel wat aarzelingen aan vooraf, zei Foden: "Ik zou het kunnen proberen, maar ik weet niet of het bij mij past! Ik zou het kunnen proberen als dat is wat de mensen willen..."
 
De hele groep als...
 
De speler heeft eindelijk de stap gezet en het lijkt velen te bevallen. De platinablonde zou zelfs het waarmerk van het Engelse team kunnen worden als ze succes hebben op het toernooi. Het gerucht gaat dat Phil Foden zelf graag zou zien dat zijn teamgenoten hetzelfde zouden doen.
 
De aanvallende middenvelder van Manchester City, de duurste speler ter wereld, heeft naar verluidt zijn teamgenoten ervan overtuigd hem te volgen in deze onwaarschijnlijke haarfetisj. Het zou het Engelse elftal een Roemenië 1998 of PSG 2013 uitstraling geven. Maar om dat te doen, zullen ze er helemaal voor moeten gaan, en dat zal geen gemakkelijke opgave zijn, vooral als het Engelse spel niet verbetert.
 
Het programma van groep D, dinsdag 22/6 
  • Tsjechië - Engeland vanaf 20u35 op Eén 
  • Kroatië - Schotland vanaf 20u50 op Ketnet 
Volg de EK-wedstrijden op Eén via Pickx.be of via de Pickx-app. Beleef de wedstrijden nog intenser dankzij de interactieve ervaring van Proximus Pickx en ook Pickx Prono.