KV Oostende versterkt zijn defensie met de 20-jarige Engelsman Zech Medley. Hij komt over van Arsenal en ondertekende een contract tot 2025, met een jaar optie. Dat bevestigt de kustploeg.
Medley doorliep de jeugdrangen van Chelsea vooraleer Arsenal hem er op 16-jarige leeftijd wegplukte. Bij de Gunners bleven zijn speelkansen beperkt tot twee invalbeurten eind 2018 in de groepsfase van de Europa League. Het afgelopen seizoen werd hij achtereenvolgens uitgeleend aan FC Gillingham (League One) en FC Kilmarnock (Schotse eerste klasse).

"Zech stond al een hele tijd op onze radar. Hij was één van onze belangrijkste targets en ik ben dan ook verheugd dat we erin geslaagd zijn om hem naar Oostende te halen", zegt KVO's uitvoerend directeur Gauthier Ganaye. "Met zijn 1.95 m, zijn snelheid, vooruit verdedigen en kwaliteit aan de bal past hij perfect in ons spelsysteem. Ik kijk ernaar uit om Zech progressie te zien maken binnen onze ploeg."

"Ik ben blij dat de deal met KVO in orde is gekomen", stelt Medley. "De Belgische competitie is enorm geëvolueerd de voorbije seizoenen en het is een opstap naar de grotere competities. Kijk maar naar Jack Hendry die zijn carrière hier opnieuw gelanceerd heeft. Ik onderteken hier een contract voor vier seizoenen wat een duidelijke blijk van vertrouwen is van het KVO-bestuur uit. Ik kijk ernaar uit om mijn ploegmaats te leren kennen en om zo snel mogelijk mijn eerste wedstrijd te spelen."