Is Nacer Chadli een van de meest waardevolle spelers van de Rode Duivels?

Rode Duivels | Roberto Martinez zal tegen Finland niet kunnen rekenen op de geblesseerde Thorgan Hazard. De kans is zeer groot dat Nacer Chadli zijn vervanger zal zijn. De voormalige speler van Anderlecht is als vervanger één van de meest waardevolle spelers in de kern van de Rode Duivels.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Iedereen herinnert zich 2 juli 2018 nog maar al te goed. Na een knotsgekke wedstrijd wisten de Duivels de partij tegen Japan nog te winnen dankzij een doelpunt van Nacer Chadli. De linkerflankspeler scoorde in blessuretijd de 3-2 na een geweldige tegenaanval via Thibaut Courtois, Kevin De Bruyne, Thomas Meunier en Romelu Lukaku. De goed meegelopen Nacer Chadli schoof het leer als eindstation tegen de netten. Die avond scoorde Chadli de nodige punten bij bondscoach Roberto Martinez.

De Duivel stelde nadien niet teleur tegen Brazilië, Frankrijk en Engeland. Zijn goede toernooi leverde hem een mooie transfer naar Monaco op, waar hij zich echter niet wist door te zetten. Hij werd een jaar later uitgeleend aan Anderlecht en belandde vorige zomer in Turkije. Door deze moeilijke fase in zijn carrière kwam zijn positie in de selectie van de nationale ploeg onder druk te staan. Tegen Finland kan Chadli echter nog maar eens bewijzen dat hij een zeer waardevolle speler is in deze Belgische selectie.

Veelzijdige flankspeler

Roberto Martinez hanteert een systeem met drie verdedigers en twee flankspelers en dat heeft al veel succes opgeleverd. Het is echter wel een feit dat het takenpakket van de flankspelers enorm uitgebreid is, en niet elke flankspeler kan in dit systeem uit de voeten. België heeft weinig spelers die deze rol op zich kunnen nemen, en zowel defensief als offensief van waarde zijn. Op de rechterkant zijn Thomas Meunier en Timothy Castagne de enigen die zich perfect aan deze positie houden. Links heeft Martinez regelmatig nogal aanvallende spelers gepost. We denken natuurlijk aan Yannick Carrasco en meer recentelijk aan Thorgan Hazard.

En dan is er nog Nacer Chadli. De Luikenaar, een vleugelspeler van opleiding, heeft zich perfect aangepast aan deze positie en toont er zijn defensieve en aanvallende kwaliteiten. In dat opzicht is hij een completere speler dan Hazard en Carrasco om deze positie in te nemen. Tegen Finland zijn Thorgan Hazard en Timothy Castagne (die ook links kan spelen) niet van de partij. Het profiel van Chadli lijkt het meest geschikt om de positie van Hazard in te nemen, al maakt ook Leandro Trossard een kans op een basisplaats. De ex-speler van KRC Genk is echter vooral aanvallend ingesteld en het valt af te wachten of hij defensief dezelfde kwaliteit op de mat kan leggen.

Eventueel ook op rechts

Chadli is bijzonder waardevol, omdat hij ook aan de rechterkant kan spelen. Als rechtsvoetige is dat geen probleem voor hem. Door de blessure van Castagne is hij op dit moment de enige doublure voor Meunier, al zou Trossard er eventueel ook kunnen spelen. Chadli heeft nog geen minuten gemaakt in dit toernooi en hij zal hongerig zijn om te laten zien dat hij er klaar voor is. Tegen Kroatië leverde hij in voorbereiding een zeer overtuigende prestatie, een bewijs dat hij bij de Duivels altijd op de afspraak is. Het zal ook een gelegenheid zijn om te bekijken hoe de wisselwerking zal zijn met Eden Hazard.

Volg de EK-wedstrijden op Eén en Tipik via Pickx.be of via de Pickx-app. Beleef de wedstrijden nog intenser dankzij de interactieve ervaring van Proximus Pickx en ook Pickx Prono.

Het speelschema van maandag 21 juni in groep B:

  • Finland-België: vanaf 20u25 op Eén
  • Rusland-Denemarken: vanaf 20u50 op Ketnet 

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top