De meest memorabele looks van het filmfestival van Cannes

Films | Droom je al van de rode loper, met eindelijk nog eens “echte” filmfestivals in het vooruitzicht na de coronacrisis? Wij ook! Het filmfestival van Cannes komt snel dichterbij, aangezien het op dinsdag 6 juli de eerste sterren zal verwelkomen. Voor de gelegenheid brengen we de mooiste looks van het festival nog eens in herinnering, de looks die La Croisette voor altijd hebben gemarkeerd.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Blake Lively

Ze heeft de rode loper meer dan eens verblind! In haar verschillende optredens heeft de Amerikaanse actrice Blake Lively het publiek geboeid met haar op maat gemaakte jurken en de elegantie waarmee ze die draagt. Nu eens Versace, dan weer Gucci: Lively heeft zich gevestigd als een van de mode-iconen van het evenement. We zullen ons vooral haar Assepoester-jurk herinneren, maar ook deze sublieme azuurblauwe jurk die haar mooie buikje onthulde. Ze droeg deze outfit in 2016.

Marion Cotillard

Franse charme in al zijn pracht en zijn eenvoud... Marion Cotillard is een vaste waarde op het festival. Elk jaar verrast ze het publiek en de fotografen met zeer eclectische looks, soms heel klassiek, dan weer eerder rock-‘n-roll of ronduit eigenzinnig. De enige trend die ze volgt, is die van haarzelf. Dit bewijst een van haar iconische looks, deze mini-jurk gemaakt van honderden verschillende knopen.

Prinses Diana

Ze was steevast het  middelpunt van elke rode loper waarop ze verscheen. De prinses van Wales maakte een opmerkelijke verschijning in mei 1987, in de armen van prins Charles. Zoals gewoonlijk droeg ze een lichtblauwe strapless jurk gemaakt door Catherine Walker, en haar dunne stola. Volgens de overlevering is deze jurk gebaseerd op de jurk die Grace Kelly droeg in ‘The Snare House’ van Alfred Hitchcock.

Elle Fanning

Ook deze jonge actrice heeft ook haar sporen verdiend in de modegeschiedenis van het festival, met een geheel eigen look, zowel sober in kleuren en prints als ultrachique, soms zelfs extravagant in snitten en volumes. Neem nu dit voorbeeld uit 2019, toen Elle Fanning deze majestueuze perzikkleurige Gucci-jurk droeg, en haar lange cape die fladderde over de rode loper. Een paar dagen later verscheen ze met een andere Reem Acra Bridal-jurk, die nogmaals iedereen wist te boeien.

Bella Hadid

Bij de première van ‘Pain and Glory’ ging Bella Hadid voluit. Ze stemde haar outfit af op de kleur van het tapijt op het 72ste festival, in 2019. Ze droeg een volumineuze, knalrode jurk van Roberto Cavalli en sieraden van Bvulgari. Het jaar daarop durfde ze hetzelfde type jurk aan met een zeer hoge split aan de zijkant. Maar tijdens beide gelegenheden speelden haar outfits haar parten: haar ondergoed was zichtbaar door de zeer hoge snit van de jurken …

Lees hier welke kanshebbers Proximus Pickx op het filmfestival van Cannes ondersteunt.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top