De Franse nationale ploeg zal in het vervolg van het EK geen beroep meer kunnen doen op de diensten van Ousmane Dembélé. De 24-jarige winger van FC Barcelona blesseerde zich zaterdag in de tweede groepsmatch tegen Hongarije (1-1) aan de knie en moet forfait geven voor de rest van het toernooi. Dat laat de Franse voetbalbond weten.
Dembélé viel tegen Hongarije na 57 minuten in voor Adrien Rabiot. Kort voor tijd moest hij opnieuw van het veld. Thomas Lemar kwam hem vervangen.

Volgens de Franse bond wezen radiologische onderzoeken uit dat "het vereiste herstel niet overeenstemt met zijn behoud in de groep".

Frankrijk kan geen vervanger oproepen voor de 24-voudig international (vier goals), die in de eerste groepsmatch tegen Duitsland (1-0) amper één minuut speeltijd had gekregen van bondscoach Deschamps.

Frankrijk leidt met 4 op 6 in groep F maar is nog niet zeker van kwalificatie voor de achtste finales. De wereldkampioen sluit de "groep des doods" woensdag af met een clash tegen titelverdediger Portugal in Boedapest.