AG2R Citroën Team heeft zijn selectie voor de Tour de France (26 juni - 18 juli) rond. De drie laatste plaatsen zijn voor de Fransen Dorian Godon en Nans Peters en de Zwitser Michaël Schär, zo bevestigt de ploeg. Greg Van Avermaet en Oliver Naesen waren al eerder opgenomen in de ploeg.
De 27-jarige Peters rijdt zijn tweede Tour. Vorig jaar won hij bij zijn debuut meteen de achtste etappe naar Loudenvielle. Zijn 25-jarige landgenoot Godon debuteert in La Grande Boucle. Hij won onlangs Paris-Camembert. De 34-jarige Schär is er al voor de elfde keer bij op de Franse wegen.

Van Avermaet (36) en Naesen (30) krijgen ook nog het gezelschap van de Fransen Benoît Cosnefroy, vorig jaar lang bergkoning, en debutant Aurélien Paret-Peintre en van de Ier Ben O'Connor, die ook zijn eerste Tour rijdt.

"Dorian Godon, Nans Peters en Michaël Schär hebben de voorbije weken bewezen dat ze een plaats verdienen in de Tour", zegt sportdirecteur Vincent Lavenu. "We hebben een aanvallend geheel, met jonge wolven en ervaren renners, wat ons in staat moet stellen te schitteren in de komende drie weken."