De toegang tot het Dilserbos in Dilsen-Stokkem, waar gisteren het stoffelijk overschot van Jürgen Conings is teruggevonden, is deze morgen nog altijd afgesloten. Aan de weg Driepaal staan twee politievoertuigen van de lokale politie Lanaken-Maasmechelen om de toegang te versperren. Er hangt ook nog politielint. Zondag liet het federaal parket al weten dat er nog naar sporen gezocht ging worden rondom de vindplek van het lijk van Conings, die zichzelf heel waarschijnlijk door middel van een vuurwapen van het leven heeft beroofd.
De burgemeester van Maaseik, Johan Tollenaere (Open Vld), tijdens een mountainbikerit in het Dilserbos en jager Nard Houben roken gisterenvoormiddag een penetrante lijkgeur. Tollenaere gaf zijn locatie door aan de politiediensten, terwijl de jager zelf op zoek ging, omdat hij dacht dat het aangeschoten wild zou zijn. Tijdens zijn zoekactie struikelde hij echter over de schoen van Conings. Voor de jager was het meteen duidelijk dat het om de gezochte militair ging. Hij leidde de politiediensten naar de juiste plek, waarna het gerechtelijk lab en een forensisch team gevorderd werden.

Later gisteren gingen het federaal parket en de Limburgse onderzoeksrechter nog ter plaatse. Uiteindelijk bevestigde ook het federaal parket dat het wel degelijk om Jürgen Conings ging.

De politiediensten zijn de hele nacht ter plekke gebleven om de wacht te houden aan de vindplek van het stoffelijk overschot, dat gisteravond laat nog door een lijkwagen was weggebracht voor een autopsie. Deze ochtend reed een colonne politievoertuigen opnieuw het Dilserbos in voor sporenonderzoek en voor de beveiliging van de locatie.

Wie met vragen zit over zelfdoding kan surfen naar www.zelfmoord1813.be of bellen naar 1813.