De Duitser Robin Gosens was zaterdag met een doelpunt en twee assists de uitblinker in de topper in EK-groep F tegen titelverdediger Portugal, door de Mannschaft met 2-4 ingeblikt. "Dit voelt onwerkelijk aan, mooier kan het niet zijn", zei de linkerwingback van Atalanta, door de UEFA uitgeroepen tot Man van de Match.
"Meer kan je je niet wensen", vervolgde Gosens. "Ik denk dat de bondscoach me daarom heeft opgesteld, voor mijn offensieve kwaliteiten. Mijn ploeggenoten zochten me, daar ben ik heel blij mee." 
Duitsland was gebrand op een zege tegen de Portugezen, na de 1-0 nederlaag tegen wereldkampioen Frankrijk op de eerste speeldag. "Het was een topprestatie", reageerde bondscoach Joachim Löw. "Onze instelling was fantastisch. We hebben terecht met deze cijfers gewonnen. Er zat van bij het begin veel tempo in onze acties. Ik verwachtte dat we de zaken die we tegen Frankrijk niet zo goed deden, vandaag beter zouden doen."
Op de laatste speeldag speelt Duitsland in München tegen Hongarije, dat eerder op de dag 1-1 gelijkspeelde tegen Frankrijk en ook nog in aanmerking komt voor de achtste finales. "Hongarije is een defensief sterk team, dat er alles voor doet om geen doelpunt te incasseren. Op een EK is elke tegenstander sterk", aldus Kai Havertz, die zaterdag ook een doelpunt meepikte.