Zal de 2022-editie van FIFA een online carrièremodus bevatten? Dat suggereren althans de geruchten die de afgelopen twee weken de ronde deden.

De ophef begon met een vacature bij de ontwikkelingsteams van het beroemdste voetbalspel, FIFA. Via een aankondiging op de website van EA, en vervolgens op sociale media, kondigde het bedrijf aan dat het “op zoek is naar een online software engineer om te helpen bij de opbouw van hun networked play development team”.

Maar wat de aandacht van de gamers trok, was het vervolg van de zin. Volgens de vacature zal het nieuwe lid werken aan Ultimate Team en online wedstrijden, maar ook aan “een online carrièremodus”. En dat laatste kregen we nog nooit te zien in FIFA. Genoeg voor de FIFA-community dus om opgewonden te raken en te denken dat ze een van de toekomstige speltypes heeft ontdekt die in de volgende versies van het spel kunnen worden geïmplementeerd.

In allerijl werd de aankondiging gewijzigd en wordt niet langer gesproken over de “online carrièremodus”. Was het een fout van een werknemer of moet de aanpassing het verspreiden van valse geruchten voorkomen? Momenteel kunnen we er niets meer over vertellen. Spelers zullen moeten wachten tot 22 juli, de datum van de volgende EA-conferentie die werd aangekondigd in de marge van de E3. Op die conferentie zouden we heel wat informatie over FIFA 22 moeten krijgen.

Ter herinnering, Ultimate Team is al enkele jaren een van de meest gespeelde speltypes in FIFA. Sinds enkele maanden zien we echter een toename van het aantal spelers in het speltype Pro Clubs, dat populair werd door verschillende streamers. Laten we hopen dat het toekomstige speltype, als het er komt, net zo populair zal zijn binnen de community.

Copyright afbeelding: EA Sports