Deze series hebben zich al dan niet succesvol gewaagd aan een musicalaflevering

Muziek |
Deze maandag vieren we Wereld Muziek Dag, een gelegenheid voor Proximus Pickx om enkele muzikale top- en flop-afleveringen van populaire reeksen voor te stellen.

Door Proximus

Deel dit nieuws

The Flash - S03E17: Duet

In deze aflevering worden Barry Allen en Kara Danvers uit de serie 'Supergirl', dankzij de ondeugende superschurk Music Meister, wakker in een musical - midden in een bendeoorlog in Romeo en Julia-stijl. Naast klassiekers als 'Moon River' en 'More I Cannot Wish You' kan je in deze mini-crossoveraflevering genieten van de verschijning van Rachel Bloom, van 'Crazy Ex-Girlfriend' en maken drie acteurs van de musicalserie 'Glee' hun opwachting: Darren Criss, Melissa Benoist en Grant Gustin. Toch moeten we waarschuwen dat de aflevering op bepaalde momenten nogal melig wordt.
 

Fringe - S02E20: Brown Betty

In deze aflevering troost Walter zichzelf na het verdwijnen van Peter door een grote partij marihuana te roken, die hij "Brown Betty" noemt. Het grootste deel van de aflevering wordt verteld vanuit het punt van een bedwelmde Walter. Hij schetst een verhaal waarin Olivia een detective uit de jaren 40 is en Peter een oplichter die Walters gevoelige hart heeft gestolen. Vooral aan de sfeer, de kostuums en de choreografieën is hard gewerkt.
 

Scrubs - S06E06: My Musical

Nadat een vrouw flauwvalt in het park, wordt ze wakker in het ziekenhuis met J.D. en Elliot. Tot haar verbazing spreekt niemand, maar zingt iedereen. Rond deze premisse hebben de schrijvers een hele muzikale aflevering opgebouwd. Dat bracht hun zeker wel succes: 'My Musical' ontving vijf Emmy-nominaties en kaapte het beeldje weg van beste muzikale regie. Veel kijkers hebben deze aflevering vergeleken met die van een andere populaire serie die een muzikale uitstap heeft gemaakt: 'Buffy the vampire slayer'.
 

Buffy the Vampire Slayer - S06E07: Once More, With Feeling

Nu we het toch hebben over Buffy, kan je niet om deze aflevering heen. 'Once More, With Feeling' is waarschijnlijk een van de populairste muzikale afleveringen uit de televisiegeschiedenis. Elk van de nummers wordt tot in de perfectie uitgevoerd door de acteurs. Het moet gezegd dat een aantal van hen professionele zangers waren en hun eigen groep hadden, met name James Masters en Anthony Stewart Head. De anderen moesten drie maanden zangtraining volgen voordat ze hun liedjes in de studio konden opnemen! De aflevering is niet alleen muzikaal zeer succesvol, maar heeft ook enkele goede verhaallijnen.
 

How I Met Your Mother - S05E12: Girls vs. Suits

We spelen een beetje vals met deze aflevering van 'How I Met Your Mother'. Eigenlijk is dit niet een muzikale aflevering, aangezien er maar één gezongen en gedanste scène in zit... maar wat een scène! Het optreden van Neil Patrick Harris (Barney), die al eerder in musicals heeft geacteerd, is echt wel de moeite om te bekijken. Voor zijn optreden werd Neil Patrick Harris genomineerd voor een Emmy Award. Hij kon zijn nominatie helaas niet verzilveren. Als je na het bekijken van deze aflevering fan bent van de acteur en zijn muzikale vaardigheden, raden we je aan om de webreeks 'Dr. Horrible's Sing-Along Blog' te bekijken.
 

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top