Een gloednieuw imago (en EP) voor Emmy d’Arc

Muziek | Er zit heel veel talent in de Belgische muziekwereld, maar sommigen ken je al beter dan anderen. Om al die muzikanten een spotlight te geven, selecteert Proximus Pickx telkens een artiest van de week. Deze keer is dat de Limburgse Emmy d’Arc.

Door Proximus

Deel dit nieuws

Doet Emmy d’Arc niet meteen een belletje rinkelen? Dat is niet vreemd, want tot voor kort ging deze getalenteerde zangeres nog gewoon met haar eigen naam door het artiestenleven. De 24-jarige Ine Tiolants groeide op met muziek en werd ontdekt toen ze in 2018 'MNM Rising Star' won. Het begin van een spannende muziekcarrière voor de jonge Limburgse. Niet veel later volgde de debuutsingle ‘The Odds’, een internationaal klinkende popsong waarin de unieke stem van de zangeres op haar best is.
 
Het succes van het nummer is platenlabel Universal Music niet ontgaan, waardoor de zangeres twee jaar geleden een platencontract tekende. Tot dan speelde ze onder de naam INE vooral covers, maar al snel sloeg ze zelf aan het liedjesschrijven. Eerst nog met Ozark Henry, maar toen het coronavirus opkwam was er plots tijd genoeg om alleen te schrijven en aan een gloednieuw imago te werken: Emmy d’Arc.

Jeanne d'Arc

Ine heeft goed nagedacht over haar nieuwe artiestennaam. "Je kan kiezen tussen iets moois of iets betekenisvols, dacht ik. En dus heb ik voor beide gekozen”, legt ze uit aan Het Laatste Nieuws. “Zo vind ik Emmy gewoon een hele mooie naam, en komt d’Arc van Jeanne d’Arc. Zij wou iets goeds doen voor het volk en probeerde overal het goede in te zien. De moed en het doorzettingsvermogen dat ze toonde, hoe ze vocht voor iets waar ze zelf sterk in geloofde: dat is iets wat ik bewonder.”
 
De zangeres groef voor de nummers op haar debuut-EP diep in haar ziel en deelt haar grootste dagelijkse worstelingen met de luisteraars. Een goed voorbeeld daarvan is ‘Tell The World’, de eerste single die uitgebracht werd in februari. “Daarin vertel ik over hoe je je niet altijd verplicht moet voelen om aan anderen uit te leggen hoe jij je pad bewandelt en op welk tempo je dat doet. Als je bezig bent met wat je gelukkig maakt, dan is dat genoeg.”
 
Nieuwe nummers en een nieuwe artiestennaam, dat vraagt natuurlijk om een podium. De festivalzomer leek door het coronavirus even onzeker te zijn, maar ondertussen staat vast dat Emmy d’Arc op 9 juli op Werchter Parklife optreedt. “Daar heb ik ongelofelijk veel zin in, zeker nu de coronacrisis mij de tijd heeft gegeven om te ontdekken dat ik zélf graag nummers schrijf.”
 
Beluister hier Emmy d’Arcs singles ‘Tell The World’ en 'I'm Alright':

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top