Xavier Taveirne stopt na drie jaar met "De Ochtend", het ochtendlijke nieuwsprogramma op Radio 1. Hij zal zich concentreren op "Laat", het laatavondjournaal van de VRT. Bij "De Ochtend" maakt in september Leen De Witte haar intrede, zo meldt de openbare omroep.
"In de ideale wereld was ik 'De Ochtend' en 'Laat' blijven combineren", zegt Taveirne in een persbericht, "maar de spreidstand is na drie jaar onhoudbaar geworden, zeker nu 'Laat' een eigen identiteit heeft gekregen." Het onlangs vernieuwde laatavondjournaal keert vanaf 30 augustus terug op televisie.

De ploeg van "De Ochtend" zal vanaf september aangevuld worden door de 41-jarige Leen De Witte, die jarenlang verslag uitbracht over de Wetstraat en de Europese Unie. Zij zal om de week te horen zijn samen met Benedikte Coussement, de andere week wordt het ochtendlijke nieuwsprogramma gepresenteerd door Coussement en Ruth Joos. 

In het weekend blijft Jan Van Delm op post. Michäel Van Droogenbroek gaat na de zomervakantie opnieuw ontbijten met een politicus op zaterdag.