Na twee EK-wedstrijden heeft Denzel Dumfries ook al twee trofeeën van Man van de Match op zak. De rechtervleugelverdediger van Oranje scoorde donderdag het tweede doelpunt in de 2-0 zege van Nederland tegen Oostenrijk. Bij het eerste doelpunt - een penaltygoal van Memphis Depay - lokte hij de strafschop uit. Nederland is door de overwinning al zeker van hun plek in de achtste finales.
"We groeien in dit toernooi", zei Dumfries na de match. "Het gaat steeds beter. Dit zijn drie heel belangrijke punten. Nu gaan we voor meer. Ik denk dat we de wedstrijd goed controleerden, domineerden en kansen uitspeelden. Het was een verdiende overwinning. We hebben geleerd van vorige wedstrijden, we waren voortdurend scherp en gaven heel weinig weg."
Dumfries was betrokken bij beide treffers. "Maar mijn prestatie is niet belangrijk. Het team is belangrijk." Hij overliep vervolgens kort zijn inbreng bij de goals. "Bij de eerste goal krijg ik een penalty, volgens mij terecht. De tweede hoefde ik alleen maar in te tikken, na goed werk van Memphis Depay en Donyell Malen. De drie punten zijn binnen. Dat is het belangrijkste. We waren vandaag veel rustiger dan zondag tegen Oekraïne (3-2 zege)."