Kevin De Bruyne was met een goal en een assist de bepalende pion bij de Rode Duivels, tijdens de 1-2 zege in Kopenhagen tegen Denemarken. De Bruyne viel bij de rust in en nam zijn ploeg meteen op sleeptouw.
"Het was zwaar om terug op het veld te staan", begon hij na afloop voor de VRT-microfoon. "De laatste twee maanden zijn voor mij wisselvallig geweest, met verschillende kleine blessures. Na de breuken aan mijn neus en oogkas was het even afwachten. Gelukkig ben ik op de snelst mogelijke manier kunnen terugkomen. Ik heb vandaag een halfuur aan een hoge intensiteit kunnen spelen. Daarna voelde ik dat wel. Maar ik ben blij dat ik 45 minuten heb kunnen spelen."

"Aan mijn linkse kant heb ik geen gevoel", ging De Bruyne verder. "Het is alsof je bij de tandarts bent geweest. Die zenuw is heel erg aangetast. Dat kan tot zes maanden aanslepen. Het is een heel ambetant gevoel, maar ik kan spelen. Mijn prestatie vandaag was oké. Ik heb ook mindere momenten gehad in de partij. Het is voor mij nog aanpassen. In duels heb ik af en toe nog schrik om er vol met mijn hoofd in te gaan. Dat is ook logisch. De breuk is nog niet helemaal geheeld. Maar ik ben blij met de manier waarop ik het team heb kunnen helpen. Het is nu afwachten hoe mijn lichaam reageert voor de partij tegen Finland."

Bondscoach Roberto Martinez was een tevreden man na de zege van de Rode Duivels op de tweede speeldag van de groepsfase van het EK voetbal. Na een erg zwakke eerste helft, maar een uitstekende tweede helft wonnen de Duivels in Kopenhagen met 1-2 van Denemarken. Ze plaatsten zich zo ook meteen voor de tweede ronde van het EK.
Body [985]

"De emotie na afloop is vooral die van fierheid", zei Martinez in het flashinterview op het veld. "Dit was een echte test voor ons. Voor rust waren we onszelf niet. We hadden nooit de controle en kwamen overal een meter te kort. We speelden niet hoe we dat gewoon zijn. Dat is de verdienste van Denemarken en hun fantastische fans. Maar we hebben na rust gereageerd."

"Kevin maakte optimaal gebruik van de ontstane ruimtes", belichtte Martinez de rol van De Bruyne. "Het team heeft er echt alles aan gedaan en met een groot hart gespeeld. Dat toont dat we vooruitgang blijven boeken. Deze jongens willen altijd winnen."

"We gebruiken onze spelers in functie van de noden in de wedstrijd", eindigde de bondscoach. "Het belangrijkste is dat als we zaken veranderen de spelers dit kunnen oppikken en uitvoeren. En dat ook in een groot toernooi. Jonge spelers kunnen op dit vlak veel leren van de meer ervaren spelers."