Net als na het openingsduel van zaterdag tegen Rusland (0-3), werd Romelu Lukaku vanavond na de 1-2 zege van de Rode Duivels in en tegen Denemarken door de UEFA verkozen tot Man van de Match.
De spits van Inter bleef de hele wedstrijd knokken en had in het begin van de tweede helft met een splijtende actie op rechts en een pre-assist een belangrijk aandeel in de gelijkmaker van Thorgan Hazard, die er kwam op aangeven van de net ingevallen Kevin De Bruyne. Even later zorgde KDB op assist van de eveneens ingevallen Eden Hazard voor de 1-2.

Lukaku kwam in Kopenhagen niet tot scoren, waardoor zijn teller op twee treffers blijft staan. Daarmee is hij nog steeds medetopschutter.

Dankzij het perfecte rapport van zes op zes na twee groepswedstrijden zijn de Rode Duivels al zeker van kwalificatie voor de volgende ronde. Mathematische zekerheid over een stek in de top twee van de groep is er echter nog niet.

Als de Rode Duivels op de slotspeeldag verliezen van Finland en Rusland wint van Denemarken, eindigen België, Finland en Rusland met zes punten en zal het doelsaldo in hun onderlinge confrontaties doorslaggevend zijn om de eindstand in de groep te bepalen. De Belgen zouden dus zomaar nog derde kunnen worden, mits een stevige en geheel onverwachte nederlaag tegen Finland. Een punt tegen de Finnen is dan weer voldoende voor de groepswinst.

Met zes punten is er vanavond wel een mathematische zekerheid van minstens een stek bij de beste vier derdes, aangezien in de groepen A en E de beste derde alvast geen zes punten zal halen. Op het EK van vijf jaar geleden in Frankrijk gingen nummers drie Slovakije en Ierland door met vier punten, Portugal en Noord-Ierland hadden zelfs aan drie punten genoeg. Voor Portugal bleek het voldoende om later de Europese titel te veroveren.

Als de Belgen hun groep winnen, komen ze op 27 juni in de bakoven van Sevilla in de achtste finales uit tegen een nummer drie uit de groepen A, D, E of F. De nummer twee uit groep B staat op 26 juni in Amsterdam tegenover de nummer twee uit groep A. De nummer drie uit groep B speelt ofwel op 28 juni in Boekarest tegen de winnaar van groep F, ofwel op 29 juni in Glasgow tegen de winnaar van groep E.

Bij groepswinst volgt er in de kwartfinale mogelijk een duel met ploeg in vorm Italië, de halve finale zou dan een clash met Frankrijk kunnen opleveren, op voorwaarde dat de Fransen eerst de Groep des Doods overleven en ook als winnaar afsluiten. De onderste tabelhelft zou wel eens makkelijker kunnen zijn, maar rekenen zal er niet gedaan worden, zo bevestigde bondscoach Roberto Martinez gisteren al tijdens het persmoment.

Ook tijdens het WK van 2018 werd er geopperd dat de Belgen beter op de tweede plaats waren geëindigd in hun groep en dat de slotwedstrijd tegen Engeland dus beter verloren werd. Ook toen werd er niet gerekend: de Rode Duivels wonnen na een doelpunt van Adnan Januzaj met een veredeld B-elftal van een Engels B-elftal en gingen vervolgens naar een achtste finale tegen Japan, een kwartfinale tegen Brazilië en een halve finale met de uitschakeling tegen de latere wereldkampioen Frankrijk