Nieuwe voertuigen en wapens, een gerenoveerde goelag, een vernieuwde map… Seizoen vier van Warzone verscheen vanmiddag op de servers, en zeggen dat er veranderingen zijn, is een understatement. Om je zo goed mogelijk voor te bereiden, hebben we een korte samenvatting van de grootste veranderingen in de update gemaakt.

Een geüpdatete map

In vergelijking met seizoen drie, waarin de map van Warzone grondig onder handen genomen werd, stellen de aanpassingen misschien wat teleur. Verschillende geruchten deden de ronde over een volledig nieuwe map. Maar uiteindelijk kwam daar niets van in huis.

Toch zijn er heel wat verschillen op te merken in Verdansk 1984. Te beginnen met een nieuwe omgeving voor spelers die in de goelag eindigen. De gevangenis heeft een grondige make-over gekregen en doet nu denken aan de map Hijacked uit Call of Duty: Black Ops 2.

Na de trailer, waarin een satteliet op de map crashte, zijn er meerdere van die sattelieten in Verdansk te vinden. Bijvoorbeeld dichtbij Bloc 16 en 18, maar ook aan de brug van Gora (Summit) en bij de akkers (Farmland). Die laatsten zullen een belangrijke rol spelen in dit vierde seizoen.

Op verschillende plaatsen verschijnen nu ook mysterieuze rode deuren. Na heel wat geruchten en hints achtergelaten door Activision, blijkt dat die de verplaatsing van de spelers op de map zullen beïnvloeden. Krijgen we weldra te maken met teleportatie in Warzone? Op het moment van schrijven denken we van wel.

De rotatie van game modes gaat voort

Zoals bij elke update, wordt er door Raven Software gesleuteld aan de game modes. We wuiven ditmaal Pillage – Blood Money op Verdansk (Quad) en Resurgence op Rebirth Island (Duo) uit. In de plaats maken twee oudere game modes hun terugkeer: Verdansk – Pillage (Quads) en Verdansk – Resurgence Mini (Trios).

In die laatste gelden alle regels van de Resurgence modus – zoals het verdwijnen van de goelag, dat gecompenseerd wordt door automatische respawns, vijanden die op de minimap zichtbaar zijn en een groter aantal Supply Boxes – en dat alles terwijl je bijvoorbeeld in de straten van Downtown of op de toppen van Summit wandelt.

Gezien de grootte van de kaart, zullen de buitenste locaties niet toegankelijk zijn om de spelers in een kleinere zone te dwingen. Uiteraard zal ook de loot van een hogere kwaliteit zijn dan in de Battle Royale-modus.

Nieuwe voertuigen?

Een van de meest opmerkelijke delen van deze update is de toevoeging van nieuwe voertuigen in Verdansk! Te beginnen met een motorfiets, die tot twee personen kan vervoeren. Dit voertuig biedt meer mobiliteit aan een lagere snelheid, maar kan ook onbestuurbaar worden aan hogere snelheden. Toch ontdekten meerdere streamers dat de motorfiets een groot nadeel ondervindt bij het remmen: een ideale schietkans voor je tegenstanders, dus.

Ook een gepantserd voertuig maakt sinds vandaag haar opwachting in de game. De vrachtwagen, inclusief gemonteerd machinegeweer, lijkt dodelijk, maar je moet wel een van de sattelietmissies voltooien om ze in een game vrij te spelen. Bij een van de shops kan je terecht om de truck te repareren, maar ook om die met een drone uit te rusten. Uiteraard hangt daar een prijskaartje aan vast.

Hoe dan ook hopen we dat dit voertuig geen hoofdrol zal spelen in dit nieuwe seizoen. De vrachtwagen zou een grote invloed kunnen hebben op het einde van een match en een gigantisch voordeel geven aan hackers, die nog steeds massaal aanwezig zijn in het spel.

Aangepaste gameplay

Meedere aspecten van de Battle Royale-gameplay zijn aangepast om de spelers een betere ervaring te bieden. Voortaan moet je drie keer slaan om een tegenstander te doden met de kolf van het 1911-pistool, dat je krijgt nadat je uit het vliegtuig springt. Deze wijziging geeft een voordeel aan spelers die op zoek gaan naar wapens, in vergelijking met spelers die liever met hun pistool slaan, wat sowieso niet echt realistisch is.

De Specialist-bonus, die je alle perks in de game geeft, verdwijnt voorlopig uit het spel. De ontwikkelaars willen de balans van die bonus aanpassen, omdat ze de manier waarop de operators speelden te veel veranderde, en iedereen op dezelfde plek deed landen.

Uiteraard zijn er ook nieuwe wapens beschikbaar, maar die lijst is te lang om hier uit de doeken te doen. Een andere opmerkelijke verbetering is dat spelers die disconnecten nadat je ze tegen de grond gewerkt hebt, nu ook loot geven. Het gaat specifiek over spelers die de match verlaten voordat je ze kan executeren.

Je hebt ondertussen wel door dat enkel de grootste aanpassingen van seizoen vier hier vermeld worden. De ontwikkelaars hebben gesleuteld aan heel wat wapens en attachments. Om te weten te komen wat er precies veranderd is, verwijzen we je door naar de patch notes of het spel zelf!

Copyright afbeelding: Activision & Raven Software