De E3 zorgt al 26 jaar voor een doldwaze menigte en enthousiaste gamers! Het evenement dat door alle goede gamers wordt gevolgd, is zonder twijfel een van de gebeurtenissen in de gamingcommunity waar iedereen naar uitkijkt! Helaas is het met het tijdschema van de conferenties vaak ingewikkeld om alles te volgen. Daarom hebben we, speciaal voor jou, een exclusief overzicht gemaakt van het E3-nieuws en games met esportspotentieel!

Battlefield 2042: de bom is geplant

Een nieuwe Battlefield is aangekondigd!

Dit nieuws, aangekondigd door de studio DICE, maakt furore en projecteert zijn kleine direct in een toekomst waar het een nek-aan-nekstrijd voert met zijn concurrent van altijd, Call of Duty. Het nieuwe opus, Battlefield 2042 genaamd, zal op 22 oktober 2021 beschikbaar zijn op alle platformen.

En wat geeft dat contextueel?

Battlefield 2042 stuurt ons rechtstreeks naar de toekomst, naar een dystopische wereld waar het concept van naties niet meer bestaat. Energiecrises en hongersnoodproblemen nemen overal ter wereld toe en migratie maakt burgers dakloos.

Tegelijkertijd sluiten nieuwe soldaten zich aan bij de rangen van de twee leidende naties die hun eeuwenoude oorlog uitvechten: Rusland tegen de Verenigde Staten, een context die ons steeds weer aan de Koude Oorlog doet denken.

De klassieke Conquest-modus en Breakthrough-modus zijn helemaal terug. De grootste maps in heel Battlefield zullen worden gebruikt in dit speltype, waarin maximaal 128 spelers het tegen elkaar kunnen opnemen. Op old-gen versies is het aantal beperkt tot 64. Een nieuwe modus, genaamd Hazard Zone, staat ook op het menu. Opgelet, het woord “Zone” definieert, volgens de ontwikkelaars, geen Battle Royale!

We sluiten af met de laatste modus die door DICE wordt ontwikkeld, de Mystery-modus, die volgens de uitgever zeer gewaardeerd zal worden door fans van de Battlefield-saga. Meer details over het speltype zullen volgen op 22 juli tijdens de EA Play Live.

In totaal zullen 7 maps beschikbaar zijn bij de release en deze 6 zijn al voorgesteld: Manifest (Singapore), Kaleidoscope (Zuid-Korea), Orbital (Frans Guyana), Renewal (Egypte), Breakaway (Antarctica) & Discarded (India).

Nog nieuwigheden?

Ja, die zijn er en de eerste is de integratie van Specialists. Die helden zullen hun eigen kenmerken en vaardigheden hebben. Een bepaalde specialist zal bijvoorbeeld gebouwen kunnen beklimmen met zijn grijphaak, terwijl een ander een drone kan inzetten.

We merkten ook dat je je wapen direct op het slagveld zal kunnen personaliseren, zoals op Black Ops Cold War.

En volgens journalisten die het spel een beetje konden testen, zou het weer je ervaring van het spel aanzienlijk veranderen, zowel op het slagveld als in de vorm van een eenvoudig visueel model.

En waar is de Battle Royale?

Ondanks de populariteit van de modus, zal DICE niet meteen een Battle Royale aanbieden. Daniel Berlin, Design Director: “De Battle Royale-modus is vandaag de dag zeker enorm populair. Op dit moment is er nog geen Battle Royale in de maak, maar we hebben andere gamingspecifieke ervaringen waar we momenteel nog niets over kunnen zeggen en waar we heel enthousiast over zijn.”

Het zal niemand verbazen dat de aankondiging van het spel een reeks positieve reacties uitlokte in de gamingcommunity. Het bewijs: de game maakt deel uit van de top van pre-orders op Steam!

Sommigen van ons vragen zich echter af of de cosmetische Battle Pass, aangekondigd voor het eerste jaar van het spel, misschien een rage is die evenveel mensen ontevreden als tevreden heeft gemaakt.

Waar is Call of Duty Vanguard naartoe?

Sony was de grote afwezige op de E3 en dus kregen we van Activision geen interessant nieuws over de volgende Call of Duty met de codenaam ‘Vanguard‘.

Volgens de laatste financiële verklaring van Activision is Sledgehammer echter de studio die verantwoordelijk zal zijn voor het volgende opus van de game, dat in het komende najaar zou moeten uitkomen. De editie zou zich volgens Daniel Alegre (president van Activision) uitsluitend moeten richten op next-gen consoles.

Halo Infinite, toekomstige free-to-play

Halo Infinite, exclusief voor Microsoft, zal wachten tot de winter van 2021 met zijn multiplayer modus die al is aangekondigd als free-to-play.

Om te beginnen zal de solo-ervaring de grootste campagne ooit in een Halo-game zijn! Bovendien krijg je bij elk seizoen van Halo Infinite een Battle Pass waarmee je levels kunt blijven verdienen lang nadat het seizoen is afgelopen. Er is ook bevestigd dat er geen loot-boxsystemen in de multiplayer zullen zijn en dat de progressie cross-platform zal tellen.

Hoe zit het met het esportsgehalte? De Halo Championship Series, in samenwerking met Twitch en ESL, blijft op dit moment het belangrijkste toernooi voor de licentie en zal waarschijnlijk worden bijgewerkt met de release van Halo Infinite. Wat de kleinere toernooien betreft, wordt jaarlijks het Pro Series NA Championship gehouden, waarvan de laatste editie in april doorging.

Age Of Empire IV openbaart zich

Het gelijknamige militaire strategie-, overlevings- en veroveringsspel maakt zijn releasedatum officieel! En die ligt op 28 oktober!

We kregen ook wat aanvullende informatie. De historische context zou zich afspelen in de middeleeuwen, de periode waarin het tweede opus van de reeks plaatsvond. De gameplay is geactualiseerd wat betreft de gevechten, de massaconversie en de terreinen. De nieuwe mogelijkheden, uit de trailers en de gameplay die we je hieronder zullen laten zien, zien er mooi uit.

4 verschillende campagnes met in totaal 35 missies zullen speelbaar zijn met gepersonaliseerde games en multiplayer modi die maximaal 8 spelers zullen samenbrengen.

En mocht je het niet weten, er bestaat een esportsscene van Age of Empire, Age of Esports genaamd. Het laatste toernooi vond plaats van 15 februari tot 21 maart met vrij aanzienlijke geldprijzen.

Sindsdien kregen we spijtig genoeg geen nieuws meer en we hopen dat de release van de komende game de esportsvlam van de grootste twijfelaars weer zal doen oplaaien!

Forza Horizon 5

Forza Horizon 5 werd onthuld tijdens de Xbox-Bethesda conferentie en komt op 9 november uit met een Battle Pass.

Forza Horizon 5 zal plaatsvinden in Mexico, in stedelijke landschappen of puur in de natuur, en met een weer dat afwisselt tussen stortregens en zandstormen.

Forza Horizon is een bekende esportslicentie, met bijvoorbeeld de Le Mans Esports Series op Forza Motorsport waar spelers het met stuurwielen of controllers tegen elkaar opnemen.

Rainbow Six Extraction

Rainbow Six heeft ook een esportsscene, dus loont het de moeite om te praten over Ubisoft’s nieuwe cross-platform, cross-play, cross-save coöperatieve FPS, alias Rainbow Six Extraction, die op 16 september 2021 zal verschijnen.

De biologische dreiging is ten einde, want de operatoren, verzameld onder de code REACT, hebben de opdracht gekregen een einde te maken aan de verspreiding van buitenaardse vijanden. Er zullen twaalf besmettingszones worden aangeboden waar 18 operatoren de kans krijgen om zich te bewijzen. Spelers die Rainbow Six Siege al bezitten, krijgen automatisch alle operatoren en een pack met cosmetische items.

We moeten je natuurlijk niet vertellen dat de Rainbow Six Siege-esportsscene zeer actief is. Het laatst geplande toernooi, de European League, begint op 21 juni en eindigt op 26 juli.

Jack Sparrow vervoegt Sea of Thieves

De beroemde kapitein Jack Sparrow sluit aan op het actie- en avonturenspel Sea of Thieves! Het doel van de multiplayer? Verzamel zoveel mogelijk schatten en verkoop ze met je bemanning terwijl je vecht tegen vijandelijke piraten!

Aangezien Sea of Thieves een nieuw spel is, is het niet ongebruikelijk om op het platform Steam toernooien te zien waar, bijvoorbeeld tijdens de laatste Sea of Thieves TDM, 5 crews het in 24 minuten tegen elkaar opnemen in een spannende Arena-modus.

Kazuya van Tekken op Smash

Kazuya van de Tekken-licentie maakt zijn debuut in de Pass Character op Super Smash Bros Ultimate.

Hij zal beschikbaar zijn vanaf 26 juni, in een gezondheidscontext die Nintendo ertoe heeft aangezet esports links te laten liggen tot de situatie in de wereld verbetert. Laten we ook even terugdenken aan de overname van EVO door Sony, EVO dat vroeger grote toernooien organiseerde op SSBU.

Sinds 2020 heeft Nintendo geen enkel officieel toernooi meer georganiseerd, met uitzondering van de Smash World Tour 2021, in duo georganiseerd door Twitch en het toernooiplatform Smash.gg. De Europese regionale finales van het toernooi zullen doorgaan op 17 en 18 juli en wij zullen je er op het gepaste moment zeker een korte samenvatting over bezorgen!

FIFA 2022

Over FIFA 2022 is ons slechts één nieuwtje ter ore gekomen en dat gaat over Frostbite, de game engine die door DICE is ontwikkeld en voor FIFA wordt gebruikt. DICE onthulde dat de game engine voor de nieuwe generaties consoles de nieuwe Frostbite 4 zal zijn, terwijl de old-gen consoles tevreden zullen moeten zijn met de derde versie.

Copyright: E3, Eurogamer en Activision