Sergio Ramos verlaat Real Madrid: kiest hij voor sportieve revanche, nostalgie of relatieve rust?

La Liga | Sergio Ramos, zestien jaar lang speler bij Real Madrid, kondigde aan de club te verlaten. Meteen kan het speculeren beginnen: waar zal het 35-jarige icoon van ‘de Koninklijke’ zijn carrière verderzetten? Een terugkeer naar de club waar het allemaal begon voor hem, Sevilla, lijkt aannemelijk. Maar ook Manchester (City en United), PSG of een avontuur in de VS liggen op tafel.

Door Pickx

Deel dit nieuws

In 2005 ruilde de Spaanse verdediger zijn moederclub Sevilla CF in voor het grote Real Madrid, dat daarvoor 27 miljoen euro betaalde. Peanuts, zo zou achteraf blijken. Want Ramos ontwikkelde zich in Madrid tot een van de meest gerespecteerde én gevreesde verdedigers ter wereld.

Gerespecteerd voor zijn leiderschapskwaliteiten, secuur defensief werk en zijn vele belangrijke doelpunten -liefst 101 keer trof hij raak, fenomenale cijfers voor een verdediger. Maar evenzeer gevreesd voor zijn (te) zware tackles en provocaties. Het leverde hem al 26 rode kaarten op in zijn carrière.

Blessureleed

Met Real Madrid won Sergio Ramos vijf landstitels, vier keer de Champions League en twee keer de Spaanse beker.
Afgelopen seizoen was echter het minste uit zijn lange en rijke geschiedenis bij de Spaanse grootmacht. Vooral gehinderd door blessures kwam hij maar 21 keer in actie voor Real. Het zorgde er uiteindelijk ook voor dat de onderhandelingen over een contractverlenging moeilijk verliepen. Door de coronapandemie diende ook ‘de Koninklijke’ te saneren, waarbij Ramos gevraagd werd 10 procent in te leveren van zijn loon. Iets waar de aanvoerder niet mee kon lachen.

Met ook het vertrek van coach Zinédine Zidane lijkt Real Madrid-voorzitter Florentino Pérez te kiezen voor een nieuwe wind in zijn club.

Wat veel mensen nu bezighoudt is de vraag waar Ramos naartoe trekt. Volgens de Spaanse media zijn er vier concrete opties: Sevilla, PSG, Manchester City of Manchester United. De meest gevoelsmatige keuze zou een terugkeer naar Sevilla FC zijn, de club waar het allemaal begon voor hem en waar zijn roots liggen. Alleen is de vraag of Sevilla hem kan betalen, want Ramos vroeg bij Real een contract van 12 miljoen euro per jaar.

Reünie met CR7

In die optiek zijn de drie andere clubs grotere kanshebbers om het Spaanse voetbalicoon in te lijven. Bij Manchester City zou een plaatsje vrijkomen achterin aangezien Aymeric Laporte er op vertrekken staat, anderzijds lijkt een samenwerking met Pep Guardiola -de nemesis uit Barcelona- redelijk onwaarschijnlijk. Het andere Manchester, United, zou wel een portie ervaring kunnen gebruiken. En wie weet betekent het ook een reünie met Cristiano Ronaldo, die eveneens op vertrekken staat bij Juventus en gelinkt wordt aan een terugkeer naar Man U.

Eenzelfde reünie kan ook bij Paris Saint-Germain. Want ook daar staat Ronaldo op de radar. PSG houdt er wel van grote namen aan zijn kern toe te voegen. Geld is daar sowieso geen probleem. Bovendien aast de fiere Parijse club al jaren op een ultieme triomf in de Champions League, wie anders dan dé koningen van het kampioenenbal (Ronaldo en Ramos dus) kan hen daarbij helpen?

Het avontuur

Of kiest Ramos toch voor een meer exotisch avontuur? De MLS bijvoorbeeld, daar waar veel Europese topspelers graag uitbollen, in relatieve rust en kwaliteitsvolle levensomstandigheden. Inter Miami, het team van David Beckham, trok vorig jaar al eens aan zijn mouw en haalde met Gonzalo Higuaín al een ex-Realvedette in huis.

Deze middag geeft Sergio Ramos op een persconferentie meer tekst en uitleg bij zijn vertrek, geeft hij ook al de naam van zijn nieuwe werkgever prijs?

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top