FaZe zorgt voor een verrassing van formaat met de terugkeer van Olof “olofmeister” Kajbjer. De 29-jarige Zweed zal de plek van de gebenchte Marcelo “coldzera” David innemen. Teamgenoot Russel “Twistzz” Van Dulken maakte de transfer maandag bekend.

Olofmeister staat bekend als één van de beste spelers in de geschiedenis van Counter-Strike. De Zweedse lurker maakte furore in de legendarische Fnatic-lineup, die de scene in 2015 en 2016 domineerde. Hij werd in 2017 opgepikt om deel uit te maken van het FaZe-superteam. Maar vanaf 2018 ging het de verkeerde kant op met de prestaties van olofmeister. Omwille van persoonlijke redenen zette hij zijn carrière meerdere keren op pauze, en in februari nam hij definitief afscheid van de esport.

Maar na die maanden op non-actief begon het toch weer te kriebelen. Het benchen van sterspeler coldzera bood olofmeister de ideale gelegenheid om terug te keren naar de professionele CS:GO-scene. Dat vertelde Twistzz in een interview met Dot Esports: “Het is de beste situatie die we konden bedenken, want hij is één van de beste lurkers die nog wil spelen.” De Canadees heeft verder niets dan lof voor zijn teammaat: “We geloven echt in hem. Olof is zonder twijfel de slimste speler waarmee ik ooit gespeeld heb.”

Door de transfer van olofmeister is het vertrek van coldzera zo goed als een feit. De Braziliaanse sterspeler werd twee weken geleden naar de bank verwezen na een vroege uitschakeling in Flashpoint 3. Olofmeister maakt woensdag zijn wederoptreden in de BLAST Premier Spring Finals. Dat wordt meteen een uitdaging: FaZe neemt het om 15u30 op tegen Natus Vincere.

Copyright afbeelding: StarLadder