Rusland heeft vandaag op het EK een broodnodige 1-0 zege behaald tegen Finland. Na het 3-0 verlies tegen België was alleen een driepunter goed genoeg om uitzicht te behouden op de achtste finales. Bondscoach Stanislas Cherchesov had na afloop van het duel in Sint-Petersburg lovende woorden voor zijn elftal.
"De spelers hebben vandaag een echt team gevormd. Ze hebben hun taak vervuld en de overwinning behaald", zei Cherchesov, die ook een pluim op de eigen hoed stak. "De opstelling die ik koos was denk ik de juiste. Om door hun verdediging te komen, hadden we de flanken nodig en dat hebben we gedaan. Het plan heeft gewerkt." 

Alexey Miranchuk besliste de wedstrijd voor de Russen met een fraaie plaatsbal. De aanvallende middenvelder stapte vorige zomer van Lokomotiv Moskou over naar Atalanta Bergamo, waar hij (vaak als invaller) in 31 wedstrijden zeven keer scoorde. 

"Ik stond achter zijn beslissing om naar Europa te verhuizen, uit zijn comfortzone te treden en te spelen in een van de beste competities ter wereld", legde Cherchesov uit. "Ik ben blij met de vooruitgang die hij maakt en ik hoop dat hij volgend seizoen meer speeltijd krijgt. Dat zal goed zijn voor ons en voor hem."