Het Verenigd Koninkrijk heeft woensdag 9.055 nieuwe coronabesmettingen gemeld. Dat is het hoogste dagtotaal sinds februari, zo heeft Sky News bericht.
Volgens de laatste gegevens van de regering zijn er in de laatste 24 uur ook nog eens negen sterfgevallen ten gevolge van een coronabesmetting geregistreerd.

De cijfers zijn vergelijkbaar met de 7.673 gevallen en tien sterfgevallen die dinsdag werden gemeld, terwijl vorige week 7.540 besmettingen en zes sterfgevallen werden geregistreerd.

Dinsdag hebben 190.033 mensen hun eerste dosis van een coronavaccin gekregen, waarmee het totaal aantal gevaccineerden die minstens een dosis kregen op 42.021.089 kwam te staan. Daarvan zijn al 30.440.373 mensen volledig gevaccineerd. 

Dinsdag werd een belangrijke mijlpaal bereikt toen de regering aankondigde dat meer dan 30 miljoen volwassenen beide vaccinaties hadden gekregen. Het land worstelt ondertussen verder met de verspreiding van de Delta-variant, die voor het eerst in India werd ontdekt.

Ongeveer een miljoen mensen van 21 en 22 jaar komen nu in aanmerking om een coronavaccin te krijgen. Verwacht wordt dat mensen tussen 18 en 20 jaar tegen het einde van deze week worden uitgenodigd om een afspraak te maken.